Pittabroodje wild style

Pittabroodje wild style

  

Als ik weinig tijd heb, zoek ik naar een snelle hap, maar eens ik dan bezig ben met snijden en voorbereiden zit ik al te denken wat ik er nog kan bijdoen van ingrediënten. 

Zo ook dus deze avond. Ik kan het niet over mijn hart krijgen om alles gewoon op een bord te gooien. Ik eet met mijn ogen, en ik denk, ik niet alleen.

NODIG:

Varkensvlees, kippenfilet of vleesvervanger ( dat kies je zelf) Je snijdt dat in dunne reepjes.

1/2 rode paprika

1/2 groene paprika

1 kleine ui

1 komkommer

2 grote tomaten

2 wortelen

Pittabroodjes of taco’s 

1 avocado

Limoensap

Zure room

P&z

Cayennepeper

Peterselie

Zilverpapier

Een schone keukenhanddoek
HOE:

Je snijdt de ui en de paprika’s in julienne, dezelfde grootte als het vlees. Dat bak je op in olijfolie. Hier kan je al spicy kruiden toevoegen als je wil.

De wortelen raspen en de tomaten en komkommer in brunoise.

Je mengt de zure room met p&z en de cayennepeper. 

De avocado snij je net voor het serveren in schijfjes. Hier kan je eventueel limoensap over sprenkelen, dan verkleurt dat minder snel. 

Je doet de pittabroodjes in de broodrooster. ( ik heb ze in de microgolf willen opwarmen maar dan worden ze te taai)

Met het zilverpapier maak je een lange dikke strook van 10cm breed en de lengte kies je zelf. Zorg ervoor dat al je broodjes erin passen. Rond het zilverpapier wikkel je de schone handdoek. Op die manier kan je gewenste vorm plooien en blijft dat ook liggen. Daarin passen dan je pittabroodjes.

Je vult de broodjes met het gebakken vlees en de rauwe groentjes. De zure room kan er op als sausje. Peterselie dient hier voor de afwerking. 

Smakelijk! Geef een reactie