De jeugd van tegenwoordig

Onze jongste dochter wordt 16 jaar. Ik herinner mij de bevalling nog als de dag van gisteren. Hoe ik, nog voor ik in het ziekenhuis toekwam, mijn epidurale verdoving al had gevraagd. ( bij wijze van spreken natuurlijk). Mijn idee erachter was: als ik naar de tandarts ga, verdooft hij mij ook. Pijn is zinloos. 

Vind ik trouwens nog steeds. 

Maar in juli wordt ze dus 16. En wat wilde madam nu toch zo graag? Een “Sweet”.

Het is ten eerste heel modern om “Sweet” te zeggen in plaats van sweet16feestje. Met de afkorting moet je het maar weten. Ten tweede is het ook de uitgelezen kans voor kinderen, die eigenlijk nog niet mogen uitgaan, om toch de fuif-sfeer al te mogen meemaken. Ah ja, want het is geen fuif! Nee nee het is een verjaardagsfeestje! 😊

Het doet mij deugd om te zien dat onze nieuwe generatie toch ook weer heel inventief is op dat vlak. De jeugd is niet om zeep. Ze zijn eigenlijk zelf heel goed bezig! 

Gisteren was het dan de langverwachte fuif. De meisjes gingen al van in de namiddag samen wat chillen en de midnightsnack klaarmaken. Juist, de midnightsnack.  Bij de nabeschouwing blijkt dat we wat te veel hadden. Poverello kan met ons “teveel” nog een drietal weken verder. 😂

Ik maakte eerst nog een gerecht klaar zodat we er toch wat tegen konden. 


Recept volgt.

De fuif verloopt geweldig. De dj’s waren top, de meisjes megagelukkig ( de ouders dan ook). Heel veel pakjes. 

Wij waren vooral aangenaam verrast over hoe beleefd die kinderen waren. Echt! Onze meisjes vertoeven in goeie kringen. Hopelijk blijft dat zo!


Als ontbijt maak ik pannenkoekjes met vers fruit,… ik vrees dat het haar lunch zal worden. Ze slaapt nog.

Auberginekaviaar met steak en rucola!

NODIG:

Dunne lende ( voor 2 personen)

2 aubergines

2t look

Olijfolie

HOE:

Je snijdt de aubergine in blokjes en je bakt ze in olijfolie samen met de look op. Je kan er een beetje water aan toevoegen. 

Ondertussen bak je het vlees volgens eigen smaak. 

Je laat het vlees even rusten.

Je mixt de aubergine tot een moes en breng op smaak met zout en peper. 

De aubergine gaat op het bord, het vlees in reepjes erop en werk af met verse rucola. 

Smakelijk! 3 gedachten over “De jeugd van tegenwoordig”

Geef een reactie