Steak tartare


Overal waar ik dat op de kaart zie staan, is mijn keuze direct gemaakt. Ik kijk nog wel verder, maar eigenlijk lees ik niet meer echt wat er staat. Mijn ogen gaan over de letters van de menukaart, maar ik droom al van de steak tartare. Je kan dus wel stellen dat ik een kenner ben. En ik kan daardoor ook wel zeggen dat sommige koks dat echt kunnen verkl..ten. En je moet daar eigenlijk niet voor kunnen koken. Alles is rauw!

Zo kreeg ik ooit een steak tartare waar ze cocktailsaus hadden onder gedaan. En dan nog met veel streken kwamen ze hem aan tafel mengen. Zo fout, en vooral slecht!  

Af en toe heb ik zin om dat zelf te maken. Dan zie ik op de moeite om dat met frietjes te doen, want dan stinkt heel mijn huis naar frietjes. 

Maar zonder friet kan ik dat ook altijd eten. 

Nodig

150-200 Gr steak pp ( je kan ook americain puur kopen)

Augurkjes

1 eigeel pp

Kappertjes

1 sjalot

P en z

Worchestersaus

Tabasco

Peterselie 

Bieslook

Rucola

Tomaatjes

Parmezaanse kaas

HOE

Je snijdt her vlees ultrafijn. Dat is wel een werkje maar het loont de moeite. Hoe fijner hoe lekkerder.

Daar meng je alle ingrediënten onder en je proeft tot het goed zit. 

Als het Ok is van smaak schep je het op een

Bord en overstroomt het met parmezaanse kaas. 

Dat serveer je met de tomaatjes en rucola

Smakelijk2 gedachten over “Steak tartare”

  • Amaai steak tartaar vind ik ook super lekker en inderdaad er zijn er weinige die dat goed kunnen maken. Ik ga je recept zeker eens uittesten. Groetjes Viviane

  • Amaai steak tartaar vind ik ook super lekker en inderdaad er zijn er weinige die dat goed kunnen maken. Ik ga je recept zeker eens uittesten. Groetjes Viviane

Geef een reactie