Quinoabrood, ook voor de non-believers

fullsizeoutput_357c

Eindelijk heb ik een pannenkoekenplantje. Ik kreeg dit mee als bedanking op een communiefeest. Daarom dat het ook mee op de foto moest. Het oogt mooi en het heeft ook een toffe naam. De Latijnse naam zou ik nu ook kunnen opzoeken, maar in ’t Nederlands is het duidelijk genoeg, denk ik. 

Ik maakte een quinoabrood. Ik las op de site http://www.ilovedetox.nl dat dat een mooie vervanging/benadering van brood zou zijn. Dat moest ik proberen.

Om eerlijk te zijn? Dat trekt totaal niet op brood, maar je kan dat wel als vervanger eten. Het is glutenvrij, plantaardig ( vegans should try this), eiwitrijk en zit vol aminozuren, vezels, vitamine B, ijzer, kalium, calcium, en nog duizenden 🙂 andere antioxidanten. 

Ja, dit heb ik allemaal opgezocht 🙂 Je ziet ’t is onderbouwd.

Het vraagt echt wel een topping die afsmaakt. Ik doe dat met geitenkaas, honing, notenpasta, philadelphiakaas, hummus, auberginedip,… je kiest maar. 

NODIG

380gr quinoa

230ml water

40gr chiazaad

60ml olijfolie

1,5 el appelazijn

1/2 tl himalayazout

snuifje gewoon zout

een handje pompoenpitten + 75gr voor op het brood

kokosolie

HOE

Je begint een dag op voorhand. Je zet de quinoa onder in voldoende water. Het chiazaad laat je weken in 120ml water.

Deze twee zet je in de koeling gedurende een nacht.

Zet de oven op 180gr .

Spoel de quinoa goed door en laat uitlekken. Die deze in de keukenmachine en voeg de chiagel erbij, samen met 110ml water, 60ml olijfolie, het zuiveringszout, appelazijn en zout. Mix dit tot een smeuïge massa.

fullsizeoutput_357f

Voeg hier de pompoenpitten nog aan toe. Je kan er nu nog gemakkelijk in roeren. `

Je gooit er ook het handje pompoenpitten nog op.

fullsizeoutput_357e

Dit zet je gedurende 1,5 u in de oven. Je moet het heel goed laten afkoelen alvorens je er in snijdt, want anders valt het uit elkaar.

Verrassing! dit is echt lekker, het heeft een speciale structuur als je ervan eet, en als die fantastische voordelen allemaal juist zijn, is het helemaal mijn ding. 🙂

Doe ne keer zot en probeer het maar eens. 🙂

Smakelijk!

 



1 gedachte over “Quinoabrood, ook voor de non-believers”

Geef een reactie