Ontbijtsmoothie

Ontbijtsmoothie

lightx

Druk druk druk…

De laatste tijd had ik zoveel te doen, dat ik niet veel heb geblogd. Maar natuurlijk blijf ik koken en foto’s nemen, zodat ik jullie achteraf wel kan verwennen met wat receptjes en verhalen.

Ik schreef me in voor een workshop in Gent bij Stefanie Baert. Foodfotografie. Ik geef toe,  als ik al die mooi gestileerde foto’s zie op Instagram, dan ben ik stikjaloers. Het eten dat ik maak is ( meestal toch, he Mies? ) lekker en gezond, maar op de foto komt dat niet altijd zo over. Een foto moet uitnodigend zijn en aanzetten tot het lezen van je bericht of zelf tot het maken van het recept dat je erbij plaatst.

Daarom de workshop.  voor de liefhebbers: http://www.foodlove.be

Stefanie is een mooie madam en ze ontvangt haar gasten bij haar thuis in Gent. Een mooi  herenhuis op de Coupure. We zijn uiteindelijk met 4 deelnemers, en we stellen onszelf voor bij een tas koffie. Gezellig, het ijs is gebroken.

Dan begint Stefanie haar uiteenzetting over het stijlen van foodfoto’s. Ze geeft wat theorie mee, en duidt deze met heel veel voorbeelden, uit haar eigen collectie, maar ook van op het net. Dat is al geen slechte basis om op voort te bouwen.

In ons zelf-meegebracht moodbord, met foto’s die we mooi vinden, kunnen we al de technieken terugvinden die fotografen gebruiken. Er zit dus duidelijk een strategie achter. ’t Is zoals in elke stiel, ge moet het maar weten… 🙂

Tegen de middag tovert ze een vegetarische maaltijd op tafel en na de middag krijgen we de kans om zelf gerechtjes te maken en ze dan ook te fotograferen.

img_7078.jpg

Ze neemt ons mee naar boven in haar schatkamer. Daar heeft ze een muurbreed open rek staan met al haar “props”.  Dat zijn gadgets die je mee op de foto zet, zodat je een levensecht kader kan creëren op je foto.

IMG_7073

We gaan zelf aan de slag met alle ingrediënten die ze heeft voorzien.

Ik geef jullie graag mee wat het bij mij is geworden:

lightx-1

lightx-2

lightx-3

lightx-7

Laat maar weten wat jullie ervan vinden, ok?

Na de foto’s te hebben genomen, krijgen we nog wat uitleg over het bewerkingsprogramma dat ze gebruikt: LIGHTROOM. Daar geeft ze nog mee, hoe je foto’s kan verbeteren alvorens je ze echt publiceert.

Ik heb veel opgestoken, waarvoor dank Stefanie, maar nu weet ik vooral 1 ding.

Ik moet nog veel oefenen. En props sparen 🙂

Mijn eerste dankbaar gerechtje om te oefenen was:

Ontbijtsmoothie met courgette

lightx

NODIG

1 blik kokosmelk ( 400ml)

1 doosje braambessen

1 courgette

Stevia suiker, of erythritol ( dat past in mijn Keto lifestyle) Je kan ook gewone suiker gebruiken.

HOE

Je legt een courgette een nacht in de diepvriezer.

’s Morgens kan je alle ingrediënten mixen en je krijgt een mooie paars-blauwe kleur wat heel fotogeniek is. Je haalt wat lavendel of een ander paars bloemetje uit de tuin en voila!

Ik geef nog even mee waarom je in Keto een courgette gebruikt in plaats van een bevroren banaan. ( wat trouwens ook heel lekker is)

Een courgette heeft dezelfde soort bindingskracht als een banaan om de smoothie smeuïg te maken. Maar een banaan bevat teveel fructose. Dat is juist wat je niet eet als je in ketose wil blijven. En wees gerust, je proeft geen groenten! 🙂

Smakelijk!

 

 

 

 



2 gedachten over “Ontbijtsmoothie”

Geef een reactie