Duupje

Ik stam af van uit het tijdperk dat er bijna alleen katholieke nonnen- of broederscholen waren. Ik zat ook op zo’n school. Uiteraard niet gemengd! Dus heel maatschappijgericht, alleen meisjes😊

Tot mijn 10 jaar heb ik zelfs een schort moeten dragen, zo’ n blauw-wit geruite geval. Die trouwens in school bleef hangen. Die werden dus amper gewassen, dus ook heel hygiënisch. 🙈

Er was in die tijd ook een wekelijks tijdschriftje, uitgegeven door, hoe kan het ook anders, de katholieke uitgeverij Averbode.

In het eerste en tweede leerjaar was dat “Zonnekind”, in het derde en het vierde ” Zonnestraal” en in het vijfde en zesde “Zonneland”. Daar stonden dan leestekstjes, oefeningetjes, stripverhaaltjes enz in. De juffen gebruikten die teksten in de klas en dat was dan wel sneu voor de kinderen wiens ouders dit niet kochten ( uit principe of uit financiële overweging, dat laat ik in’t midden). Die kinderen kregen dan een kopij, maar dat was echt niet leuk. Dat had geen kleur.

Mijn zus, die 2 jaar ouder is dan mij, kreeg dus al 2 jaar sneller het “Zonneland”. En daar was ik pokkenjaloers op. Want daar stond het stripverhaaltje in van Duupje.

Duupje was de max, hij had altijd gênante dingen voor, vergat huiswerk te maken, kon niet mooi schrijven, kwam te laat op school, had puistjes, kortom volledig op mijn lijf geschreven.

Toen ik gisteren thuiskwam met mijn boodschappen, en ik de frigo aanvulde met de verse nieuwe dingen. Zag ik ook allemaal duupjes liggen in de fruitlade.

Ik haat het om dat dan allemaal weg te gooien dus ging in aan de slag deze morgen.

Ik haalde mijn sapcentrifuge boven om de citrusvruchten die niemand meer neemt te persen. Het andere fruit deed ik in blokjes.

Een ganse kom vol….

Daar heb je een mooi ontbijt mee, en dat is heel vegan 🙂

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Matroos Beek schreef:

  Duupje kende ik niet, maar voor de rest lijkt jouw schoolverlater heel erg op dat van mij. Bij de nonnetjes met zonnekind, zonnestraal en zonneland…

  Geliked door 1 persoon

  1. wildfood9 schreef:

   En dan in het middelbaar was het boekje TOP en het stripverhaal Miss puntje.

   Geliked door 1 persoon

   1. Matroos Beek schreef:

    Ja, natuurlijk, TOP! Maar helaas, ook Miss Puntje ken ik niet.. of zou dat van na mijn tijd zijn? Ik vermoed van wel. Je bent een stuk jonger dan mij.

    Geliked door 1 persoon

   2. wildfood9 schreef:

    Dat zou je niet zeggen 🙂

    Geliked door 1 persoon

   3. Matroos Beek schreef:

    Ik kleur mijn haar 😉

    Geliked door 1 persoon

   4. wildfood9 schreef:

    Ik ook 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s