Champignons vullen de maag


Geweldig toch. De herfst is mijn favoriet seizoen. Nee niet voor de regenachtige dagen, ook niet voor de koude en kille avonden, maar wel voor de kleurenpracht van de afstervende natuur. 

Als het eventueel niet regent en we hebben eens geen afspraakjes gemaakt, ga ik heel graag wandelen in het bos. En hier in Buggenhout hebben we een bos! Verdwalen doe ik niet meer ( als kind wel), maar je kan er echt wel een paar uur in vertoeven zonder 2 keer hetzelfde pad op te gaan. 

De kleuren van de bomen veranderen van groen naar geel naar bruin, tot de bladeren er af vallen en dan doorrotten van bruin naar zwart. 

Die bodem is Disneyland voor de paddenstoelen. Die zie je dan overal tussengroeien, al dan niet gecamoufleerd of met flamboyante kleuren. 

Ik ben niet echt een mycoloog ( Ok, dit woord heb ik opgezocht😂), dus zelf plukken doe ik niet, maar ik eet die dingen super graag. 

Ik koop ze op de markt, supermarkt of bij een lokale boer. 

Ze zijn heerlijk, zelfs rauw lust ik ze. En op de koop toe zitten er bijna geen calorieën in. 

Deze middag bakte ik ze gewoon in wat olijfolie en kruidde ze af met peper en zout en umami kruiden. Dat laatste heb ik ooit eens gekocht en smaakt trouwens overal lekker op. 

NODIG

500 Gr oesterzwammen

250gr Parijse champignons

500 Gr chiitakes

HOE

Je snijdt de Parijse in schijfjes, de oesterzwammen verklein je een beetje en de chiitakes laat je volledig. Deze bak je op in wat olijfolie en je kruidt ze af.

Supergemakkelijk, puur vegan, calorievrij, gezond, …. need I say more? 

SmakelijkGeef een reactie