in de mist

IMG_5256

Meestal leef ik in de sfeer van Hakuna Matata. Dat is Swahili voor “geen zorgen”. Maar bij mij neemt dat soms zo’n proporties aan, dat mijn planning volledig in’t honderd loopt. 🙂

Zo ontdekte ik gisteren dat, nu met het verlengde weekend, mijn agenda iets te vol stond. Zelfs zo vol, dat ik een dubbele boeking had.

Zo had ik laatst kaarten gekocht voor “Antwerpen Proeft”. Dat zag ik volledig zitten, gaan proeven van al dat lekkers en ook nog wat bekend volk tegen te komen.

Mijn dochter die doet aan Horseball, en die heeft ook wedstrijd dit weekend.

IMG_5115

Natuurlijk wil ik gaan kijken. Zaterdag moeten we haar wegdoen. Het is in Diepenbeek, dus gaan we van de gelegenheid gebruik maken om daar ook klanten te gaan bezoeken. Omdat we ook zondag nog naar een wedstrijd moeten gaan kijken, had ik het lumineuze idee om dan een B&B te boeken, zodat we niet naar huis moeten komen zaterdagavond.

Booking.com even onveilig gemaakt, een toffe b&b gevonden ( allez, dat zal ik nog laten weten), hoe leuk kan het leven wel zijn. Het weekend zit dus goed vol.

Omdat ik volgende week de test moet afleggen van de vis-module, en ik eigenlijk geen tijd meer heb, was vandaag een dag om dat eens te bekijken.

2950D593-65D6-46E6-B800-00D5A9692483

Ik ruimde die tafel op waar ik mij wilde installeren en wat zie ik liggen? Die tickets voor “Antwerpen Proeft”. Eerst wilde ik allebei nog gewoon laten doorgaan, maar de wedstrijd op zondag is pas in de namiddag.

Die kaarten heb ik dan geschonken met heel veel liefde aan een vriendin. Zij gaat aan mij verslag uitbrengen. Dat is niet helemaal t zelfde als dat zelf meemaken, maar ik kan haar nu moeilijk opsturen met mijn man naar die B&B. 🙂

Misschien in’t vervolg eens wat meer nadenken alvorens je handelt Valerie!

Over wat ik ga klaarmaken, daar heb ik meestal wel over nagedacht.

Deze morgen maakte ik

Nice cream met frambozen en macapoeder.

IMG_5256

NODIG

3 bananen die je de avond ervoor in de vriezer steekt

2 el macapoeder

200 gr diepvriesframbozen

150 ml Amandelmelk ( of meer als je dat meer lopend wil)

HOE

Je doet alles in de blender en serveert direct met vers fruit naar keuze.

 

Als lunch maakte ik

IMG_5264

Erwtenhummus

NODIG

1 kleine sjalot

20 gr muntblaadjes

2el citroensap

1t look

120gr diepvrieserwten

1 blik kikkererwten

1el tahin

1kl komijn

1el kokend water

olijfolie

p & z

HOE

Je doet alles in de blender en draait tot je een smeuïge massa hebt. Je kan water en olie toevoegen indien het te droog is.

Ik serveerde deze hummus op 2 manieren.

De eerste keer met feta en rode tomaatjes

IMG_5264

De tweede versie was met rauwe ham

IMG_5265

Ik strooide er 2 keer nog hennepzaadjes over en radijskiempjes.

Smakelijk!

 

 

 

 

 Geef een reactie