Wortel-gember taart

Wortel-gember taart

Ik ken dus heel veel mensen die een notenboom hebben in hun tuin. Plezant is dat wel, want ik krijg dus noten, veel noten, zoveel noten dat ik ze niet kan goed eten. Bovendien heb ik niet eens een notenkraker 🙂

Maar ik deel ze uit en ik ga op zoek naar recepten, … met noten.

Zo kwam ik uit op deze wortel-gember-notentaart van Nigella Lawson www.bbc.co.uk . De uiterst vreemde of beter speciale combinatie triggert mijn interesse. Alles in mijn brein begint te kraken, het speeksel komt in mijn mond en dan moet ik dat recept uitproberen. En ja, de noten, die heb ik al…

Ook moet ik bij een worteltaart denken aan een stomme mop uit mijn kindertijd van een konijn dat altijd worteltaart gaat vragen bij de bakker. Natuurlijk heeft die man dat niet. Elke dag komt dat konijn dat terug vragen, tot op een dag de bakker denkt, misschien moet ik dat maar eens maken, zodat ik dat kan verkopen. Dat pestkonijn komt dat natuurlijk terug vragen en zo fier als een gieter kan de bakker nu antwoorden, Ja hoor, dat heb ik. Waarop dat konijn antwoordt: vies he!

Maar wees gerust, t’is niet vies. 🙂

NODIG

200gr patisseriebloem

1kl bakpoeder

1/2kl bicarbonaat

2kl gemberpoeder

1/4kl zeezout

175gr lichtbruine suiker

2 eieren op kamertemperatuur

200ml zonnebloemolie

200gr wortel, fijngeraspt

100gr walnoten, fijngehakt + extra voor decoratie

75gr gekonfijte gember, fijngehakt

100gr ongezouten boter

100gr poedersuiker

1kl maiszetmeel

100gr roomkaas

1el vers geraspte gember, het sap.

HOE:

Verwarm de oven op 170°C.

Bekleed een springvorm van 20cm met bakpapier, of vet hem in met boter.

Mix de bloem, bakpoeder, bicarbonaat, gemberpoeder en zout.

Klop de suiker, eieren en olie in een andere kom op en voeg geleidelijk de bloem eraan toe. Hier voeg je de geraspte wortelen, de noten en de gekonfijte gember toe aan de massa.

Dit mag nu in de springvorm. Bak af gedurende 45-55 minuten. Haal uit de springvorm en laat afkoelen op een rooster.

Voor de topping, meng je de boter en poedersuiker onder mekaar en daar voeg je de maiszetmeel aan toe, en deel per deel ook de roomkaas. Daar komt nog het sap van de geraspte gember bij. ( de gember zelf verwijder je). Zet koel, afgedekt met folie.

Als de cake afgekoeld is, haal je de topping uit de koeling, klop dit nog even op en strijk dit op de cake. Versier de cake met extra walnoten en eventueel een bloemetje <3

Smakelijk!Geef een reactie