Wafelbladerdeeg met limoenricotta en frambozen op 3 wijzen.

Wafelbladerdeeg met limoenricotta en frambozen op 3 wijzen.

Ik ben een echte fan van receptenboekjes, kookboeken en -programma’s. Ik hou van eten, ik hou van de manier waarop de dingen voorgesteld worden en ik wil dat vooral allemaal zelf maken. En als ik iets leuk vind, probeer ik dat te onthouden. 😂 En laat dat nu net het probleem zijn. 🤔 Ik sla het wel op, maar meestal komt het pas veel later terug. Zoals ook nu.

Ik hoor je al zeggen, schrijf het dan op. Maar je wil niet weten hoeveel van die boekjes ik al heb volgeschreven….( en pinterest….en foto’s…)

In de supermarkt ligt gewoon kant-en-klare bladerdeeg en dat bracht mij op een idee. Ik heb ook geleerd hoe je zelf bladerdeeg moet maken, maar mijn gebroken schouder is een perfect excuus om dat niet te doen 😊

Dit receptje is een samenraapsel van verschillende herinneringen, laat ons zeggen. Ik wilde eigenlijk wontonvellen, maar in tijden van Corona, 😷 geraakte ik er niet aan. Dus deed ik hetvolgende:

Nodig

1 pak bladerdeeg

300gr diepvriesframbozen

2 el kristalsuiker

250gr ricotta

2 el platte kaas

1 vanillestokje

1 pakje vanillesuiker

1 limoen + zeste

Poedersuiker

Gevriesdroogde frambozen

Wafelijzer

HOE

Je rolt de bladerdeeg open en je duwt er ringen uit van 10cm. 2 per persoon.

Je maakt ook per persoon nog kleinere rondjes, tot je deeg op is.

Je kan het deeg terug samenplakken en terug uitrollen, zo gaat er niks verloren.

Deze uitgesneden ringen bak je mooi bruin in je wafelijzer.

Je laat ze afkoelen. Doe ondertussen de ricotta in een zeef en zet er iets zwaar op zodat al het vocht er uit geduwd wordt.

Klop de ricotta op met 2 el platte kaas, de zeste van de limoen, vanillesuiker en de zaadjes van een vanillestok. Proef ervan en zorg dat het niet te zoet wordt.

De diepvriesframbozen doe je in een kommetje met 2 el kristalsuiker en een beetje water. Breng aan de kook en laat afkoelen. Giet alles door een zeef en doe de coulis in de koeling.

Voor de opbouw begin je met een wafeltje, daar komt de ricottacreme op, een beetje coulis en poedersuiker. Maak nog een tweede laagje.

Naast het torentje schep je 1el gevriesdroogde frambozen, de kleine rondjes bladerdeeg en overstrooit het geheel met poedersuiker.

Smakelijk!Geef een reactie