Fruitwrap ( die je niet hoeft te wrappen)

Fruitwrap ( die je niet hoeft te wrappen)

Een week of vier geleden krijg ik plotseling hevige krampen ter hoogte van mijn maag. Alsof er een tennisbal inzit, die niet kan verteerd worden. Hevige pijn.

Ik maak mij niet direct zorgen, en wijt het aan dat wit brood uit de automaat ( 😂, zie blog van 18/08/20 Parelcouscous en Frans brood)

Na een paar dagen zit ik ‘s nachts weer een paar uur op, maar dat was dan weer van een klein beetje te veel wijn. Ja ik speel zelf doktertje. En bovendien na een paar uur is de pijn weg, dus heb ik gelijk. 😊

Een week later, steek ik een ganse dag in de zetel, maar nu was was ik zo misselijk dat ik ook moest overgeven, dus dat zal een maag en darmontsteking zijn….

Vorige donderdag had ik weer diezelfde pijn, ziek, misselijk, … en nu wist ik het zeker: ‘ T is maagkanker. 😉

Ik bel naar de dokter en dan krijg je eerst die Coronavraagjes natuurlijk. Maar dat is het niet, wij komen amper ergens, zien geen mens en ik ruik alles nog. ( ja dat is voor mij de maatstaf van Corona)

Wat zegt de dokter? Je hebt galstenen, denk ik. Laat een echo nemen, en dan kunnen we zeker zijn van deze diagnose. Ik laat de echo nemen en ja, galstenen. We kunnen nu toch niet direct de galblaas wegnemen op basis van deze gegevens. Probeer eens naar de spoed te rijden als je een crisis hebt.

Zo gezegd zo gedaan, wij eten frietjes van de frituur. Als ik het dan toch moet hebben, kan ik er maar beter werk van maken. 😂

En ja, ik kan vertrouwen op mijn lichaam, tegen een uur of vier zit ik weer te krioelen van de pijn. Denk je nu dat ze op de spoed een echo nemen, tijdens de crisis? Nope! Je moet wachten toch de ochtendshift begint. DUH!

Mijn beste plan is dus om s morgens een pak friet te eten, zodat ik tijdens de werkuren een crisis krijg en dan zal er misschien actie ondernomen worden.😠

Kort door de bocht of niet, ik hoef geen crisis meer, ik probeer mijn voeding wat aan te passen, veel fruit en groenten, kurkuma, weinig vetten,… mijn lever en gal wat sparen. Dat lost het probleem niet op maar slecht zal t niet zijn denk ik.

Vandaar mijn receptje

Volkoren wrap met fruit

NODIG ( voor 2p)

1 volkorenwrap pp

4 el platte kaas

2 el poeder stevia

250gr aardbeien

125gr braambessen

1 kiwi

1 banaan

HOE

Meng de suiker en de platte kaas.

Strijk de platte kaas op de wrap en vul deze op met het fruit.

Je kan natuurlijk ander seizoenfruit gebruiken.

Smakelijk!Geef een reactie