Overheerlijke groentesaus

Overheerlijke groentesaus

Misschien zal ik nog eens iets schrijven… 🙂

Ik heb receptjes in overvloed, van heel gemakkelijk tot wat ingewikkelder, maar diegene waarvan ik denk dat ze voor iedereen haalbaar zijn, zet ik graag op mijn blog. Mijn ultieme droom is dat iedereen mijn receptjes klaarmaakt. Omdat niet iedereen zo geëquipeerd is als ik in de keuken, hou ik het bij eenvoudig, gezond en lekker.

Dus zo ook deze fantastische groentesaus. Ze smaakt heerlijk bij een pasta, bij alle soorten aardappelen en ook, jawel, bij een lekker stukje vlees. Dus wat houdt jullie tegen om ze eens te proberen?

NODIG

280gr ajuin

280gr kleingehakte champignons

400gr bloemkoolrijst ( deze kan je in sommige winkels kopen, als dat niet het geval is, koop dan een bloemkool en hak ze fijn in een keukenrobot tot je de grootte hebt van een rijstkorrel)

6t look

2 blikken tomatenblokjes

2el tomatenpurree

2el chilipoeder ( of minder als je minder pikant wil)

2el gerookt paprikapoeder ( deze smaak is fantastisch en maakt het gerechtje echt af!)

1/2 el komijn

1el oregano

1/4el rode paprikapoeder

HOE

In een grote sauteerpan bak je de uien aan tot ze karameliseren. Ik doe daar geen vetstof bij, alleen met wat water bak ik dat aan. Dat doe ik omdat er dan veel minder calorieën inzitten. Ja, ik weet het, maar als ik daar niet op let, kan je mij rollen 🙂 Ik behoor spijtig genoeg niet tot de groep mensen die daar niet moeten naar kijken. Alle beetjes helpen, niet?

De uien krijgen door die karamelisatie een zoetige smaak. En dan kan je de look en de champignons bijdoen. Ook hier weer geen vetstof. De champignons geven voldoende vocht af. Blijf hier wel goed roeren, zodat het niet aanbakt. Eventueel voeg je wat water toe.

Doe nu alle andere ingrediënten toe en laat de saus inkoken, tot al het vocht weg is, en de bloemkool zacht. Dit duurte een 10-tal minuutjes.

Breng op smaak met peper en zout volgens smaak.

Je kan er gekookte aardappelen bijserveren, of de saus op een tortilla gieten waar extra’s zoals avocado en zure room heerlijk bij smaken.

Wie waagt er zich eens aan? I promise you that you will love it!

Smakelijk!Geef een reactie