Pecan snowballs

Pecan snowballs

Met de feestdagen in t vooruitzicht, zit ik dus vaak in de keuken om vanalles uit te proberen. Maar eigenlijk is dat een excuus. Want veel koken zal ik niet moeten doen. Nu ja, we moeten toch eten he, of het nu kerst is of niet.

Deze sneeuwballetjes zijn alleszins goedgekeurd. En ze zijn top om als kadootje af te geven. Pak ze in, jin een doorschijnend zakje, doe er een strikje rond en Voila! Iedereen krijgt graag een kleine surprise, niet?

NODIG

90gr pecannoten

120gr boter op kamertemperatuur

65gr poedersuiker + extra om te bestuiven

Merg van 1 vanillestokje

1/4 tl vanille-extract

1/2 tl rum ( ik gebruikte Shack rum http://www.shackrum.com)

1 snuifje zout

165gr patisseriebloem

HOE

Zet de oven op 160gr C.

Bak de pecannoten gedurende 8-10 minuten in de oven en laat ze terug afkoelen. Mix ze in een keukenmachine. Maar let op dat het geen olieachtige brij wordt. De bedoeling is dat de noten alleen fijngehakt zijn.

Zet nu de oven op 170gr C.

Doe de boter en de suiker in de kom van je standmixer en klop alles op een rustige stand door elkaar. ( met de bisschopshaak). Voeg het merg van de vanillestok, vanille-extract en rum toe. Voeg tot slot ook de bloem toe en laat draaien tot alles een vast deeg is.

Stort alles op een met bloem bestoven werkvlak en vorm een bal. Wikkel hem in folie en laat hem 30min opstijven in de koelkast.

Vorm nu balletjes van ongeveer 20gr/stuk. Leg ze op een bakplaat met bakmatje of bakpapier. En bak ze gedurende 16-18min in de oven.

Laat ze even afkoelen en rol ze in poedersuiker. Leg ze terug op de warme plaat en doe dit na 5 minuutjes nog een tweede keer.

En dan nu… AANVALLEN!

Smakelijk!Geef een reactie