Appel-knolseldersoep

Appel-knolseldersoep

Ik schrijf met mijn rechts hand, ik doe eigenlijk echt alles met mijn rechts hand. Ik ben dus zoals ze zeggen, rechtshandig😂

Omdat mijn rechtse kant van mijn lichaam dominant is, breek ik ook alles aan mijn rechtse kant. Ik maak een kleine opsomming: mijn dikke teen, mijn enkel, mijn ileumvleugel ( don’t ask 🙄), verschillende ribben, al 2 keer mijn sleutelbeen, mijn schouder,….

1 uitzondering: mijn neus want die staat in t midden. Sort of 😊

Nu vertelde ik al eerder dat ik galstenen heb, en die galblaas moet er uit. Donderdag. En nu mag je 2 keer raden aan welke kant die zit? Juist, aan de rechtse kant.

‘t Kan mij eigenlijk niet schelen waar ze zit, als ze maar verwijderd wordt. Ten eerste dient die galblaas amper tot iets en ten tweede bezorgt ze me veel te veel last en pijn. Dus weg met die handel. Ik geef ze gratis weg aan de wetenschap. 😂

Ondertussen geef ik nog snel een receptje mee:

Spicy appel-knolseldersoep

NODIG

1 knolselder

2 zoete appelen

1l amandelmelk

1kl piment d’espelette ( geen 2, wat dat is teveel)

1kl korianderpoeder

Peper en zout

Zonnebloempitten

Zuurdesembrood

HOE

Snij de knolselder en appelen in grove stukken. Bewaar wel 1/2 appel, en snij deze in brunoise. Om niet bruin te worden besprenkel je de kleine stukjes met citroensap.

Kook alle ingrediënten in de amandelmelk tot de selder volledig plat is. En mix alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de soep in kommetjes en versier ze met zonnebloempitten en brunoise van appel.

Een heerlijke maaltijdsoep met zuurdesembrood.

Smakelijk!5 gedachten over “Appel-knolseldersoep”

  • Beste Valerie, dat ziet er me een heel consistente soep uit. Is dat niet? Bij m’n eerste indruk dacht ik aan gezeefde appelmoes. Doet er niet toe. Zal wel heel lekker zijn. ‘k Zou het eens willen proberen zonder de piment. Valerie de zonnebloempitten zijn die gebakken?
    Nog één iets, ‘k weet niet zeker of de galblaas verwijderen iets heel ingrijpends is maar wens je in ieder geval moed!!
    En, ‘k sluit af met het tegenwoordig veelgehoorde Alles komt goed!! Groetjes,
    Stefan

Geef een reactie