HELP!

HELP!

Er moet mij iets van het hart.

De EU gaat op 19/10 stemmen over het vegaburgerverbod. Dat is een wet die ervoor zorgt dat vegetarische en vegan burgers voortaan de benaming ” schijven” en “buizen” zullen krijgen.

Ik heb dat niet zelf uitgevonden en daar heb ik spijt van. ‘t Had een mop van mij kunnen zijn 🙂

Vanaf nu bestel je dus een “vegabuis”. WHOEHAAAA! Echt waar, dat is nu toch geen eten. Dat is precies iets voor in den bouw.

Of je nu vegetariër bent of niet, wie is er nu ooit verward door de woorden “vegaburger, vegetarische worst of gehakt? De vegetariërs en de veganisten weten in welk rek of koeling ze hun burger moeten zoeken in de winkel en al de anderen zullen dat net voorbij lopen. En dan nog, mocht iemand toevallig een vegaburger opeten ipv van een vleesburger, daar gaan ze zeker niet van doodvallen. Wat trouwens in de omgekeerde zin ook zo is. Een vegetariër die vlees eet, sterft echt niet.

Het is er hem vooral over te doen dat mensen toch niet dom zijn? Waarom moeten die namen wijzigen of verboden worden? Dat is echt een belediging voor de consumenten toch?

Als ze de naam veranderen, kunnen ze misschien het vegetarisch eten nu alleen nog aanbieden in de Gamma en Brico. ( politiek correct blijven: ‘en alle andere doe-het-zelvers’) Tussen de slijpschijven en de afvoerbuizen… Veel duidelijker:-) Maar verschiet dan niet wanneer uw afvoerpijp lekt, dan heeft er zich waarschijnlijk iemand vergist 🙂

Teken hier de petitie aub: http://www.proveg.com/stop-the-veggie-burger-ban/

Om te pijn te verzachten geef ik nog een lekker receptje mee: En weet je wat? ‘t Is vegan!

Dadel en hazelnoten brownies

NODIG ( voor 20st)

24 medjoul dadels

220gr hazelnoten

6el cacaopoeder

2el dadelsiroop

een beetje zeezout

16 medjoul dadels

60gr cacaopoeder

7el kokosolie

250 ml havermelk

HOE

Rooster de hazelnoten in een pan, tot ze licht bruinen. Laat ze opnieuw afkoelen.

Doe ze afgekoeld in een keukenrobot en mix ze tot ze heel fijn zijn, voeg daar nu de dadels aan toe, blend deze opnieuw en voeg er dan ook het cacaopoeder en kokosolie aan toe.

Dit wordt een redelijk harde pasta, die je in een schaal kan stort en je duwt deze mooi aan.

Zet in de koelkast.

Ondertussen blend je alle andere ingrediënten tot een lopende saus. Deze giet je over de notenbrownies en zet zeker 4u in de koelkast.

Smakelijk!4 gedachten over “HELP!”

Geef een reactie