Bagels

Bagels

Keukenkasten uitgeruimd, de was gedaan, een doos met oude liefdesbrieven herlezen:-), spaghetti gemaakt, tuinstoelkussentjes gekocht, nieuwe plantjes gekocht voor in mijn kruidenbakken, en dan is het nu tijd om met een glaasje wijn een blog te schrijven.

Ik maakte koolhydraatarme, of zelfs keto, bagels. En als echte “ketobitch”, want dat is mijn bijnaam ondertussen ( dank je wel daarvoor), wil ik jullie het receptje niet ontzeggen.

Ik heb natuurlijk ook het nieuwe kookboek van Pascale Naessens gekocht en door de wetenschappelijke uitleg te lezen, ben ik er steeds meer van overtuigd dat af en toe een 2-tal weken keto te eten, mijn gezondheid ten goede komt. Mijn coronakilo’s ook trouwens 🙂

INGREDIENTEN

250gr amandelbloem

1kl bakpoeder

375gr geraspte mozzarellakaas

50gr philadelphiakaas natuur

3 eieren

3el kruiden ( lookpoeder, uienpoeder en sesamzaadjes)

HOE MAAK JE HET

Verwarm de oven op 200°C.

Meng de amandelbloem en het bakpoeder door mekaar. Smelt de kaas in de microgolf zodat deze vloeibaar wordt. ( 2 minuutjes) en roer deze door de bloem. Meng nu ook de eieren door het deeg.

Maak 8 balletjes, leg op een met bakpapier beklede bakplaat, druk ze plat en maak een gat in het midden.

Zet 20 minuten in de oven.

Laat afkoelen

Je kan de doorsnijden en beleggen met smeerkaas en zalm, of geroosterde groentjes, …

Smakelijk!Geef een reactie