Ondersteboven

Ik ben ondertussen al een tijdje aan het bloggen en ik zie een patroon. Ik hou van verhalen. Meestal denk ik dan aan iets, of ik lees iets in de krant, op Facebook of in andere blogs, waardoor ik de onweerstaanbare drang heb om iets te vertellen. Ik probeer dat dan ook zo te draaien dat ik altijd kan eindigen met een andere passie, koken. En ik eindig met een gerecht.

Ook vandaag kan ik mijn glimlach niet wegsteken. Ik zit hier op mijn eentje dan wat te lachen….

Op mijn 16 zijn wij verhuisd naar een ander huis. Tot dan woonden we in een rijhuis, waar ik eigenlijk wel graag woonde.

We hadden maar drie slaapkamers. Een voor ons mama en onze papa, een andere voor 2 en nog een kleinere derde. Oorspronkelijk moesten mijn oudere zus en ik samen slapen. Wij moesten samen gaan slapen dus kan je wel voorstellen. Elke avond balmoral.

Oplossing: de jongste gaat toch vroeger slapen, de andere twee samen naar boven maar elk op een andere kamer. Zo kreeg ik het kleine kamertje toebedeeld.

Als je nu denkt dat ons feest voorbij was? Toch niet. Elke avond zat ik onderaan de trap al fluisterend op mijn zus te roepen. Tot ze ook bovenaan de trap kwam zitten.

We speelden dan zangertje: de ene zingt een lied en de andere raadt wie de zanger is.

Stel je voor: dit moest allemaal in stilte 😂😂😂😂 We waren maar met twee, maar toch bouwden we een kleine moeilijkheidsgraad in. 😂 Als je het wist wie de zanger was, moest je eerst nog van je plaats weg. Een voorwerp aanraken en dan mocht je pas antwoorden. ( deze regel begrijpen we nu nog niet, want alles moest stil gebeuren)

Soms gebeurde het ook dat mijn zus naar beneden kwam, tot bij mij. Om het nu helemaal te gek te maken, omdat dat zo stilletjes moest gebeuren deed ze dat ondersteboven. Eerst haar hoofd 🤣🤣🤣🤣 Waar haalden we dat nu toch?

Je kan je voorstellen daarmee liggen tot op vandaag nog altijd krom van t lachen.

Deze avond is ‘t kookles dus dat recept laat ik zo.

Mijn zussen dekken de lading vandaag.

Hoog tijd voor een nieuwe foto, ik heb lang haar ondertussen. Om mijn kaaklijn beter te laten uitkomen.

Xxx3 gedachten over “Ondersteboven”

Geef een reactie