Havermout met rabarber en gember: blogdag 1 

Havermout met rabarber en gember: blogdag 1 

Zoals beloofd moet ik nu ook echt iets schrijven. Ik heb voor vandaag een ontbijrecept met rabarber. Ik zie dat dan liggen in de winkel, en dat moet in mijn kar. Ik kan er niet voorbij. Rabarber flitst mij terug naar vroeger. We mochten die zelf gaan halen in de tuin en met veel  bruine suiker opeten. Zonder suiker was dat veel te zuur. 

Vandaag ( eigenlijk gisterenavond) maakte ik er een modernere variant van: 

NODIG:

200gr rabarber in blokjes gesneden, 1 appelsien + zeste, 500gr Griekse yoghurt, 1 duimpje gember, 50gr kokosbloesemsuiker, honing naar smaak, 6el havermout

HOE:

Kook de rabarber in het sap van de appelsien samen met de fijngesnipperde gember, suiker en 2el water. ( ongeveer 5 minuten)

Meng ondertussen de yoghurt met de zeste en de honing. 

Als de rabarber gaar is zal je zien dat er teveel sap is, daar doe je dan de havervlokken bij. 

Dan kan je je jars vullen met een laagje yoghurt, een laagje rabarber, enzoverder. 

Smakelijk! Geef een reactie