Pavlovataart met fruit

Ik verjaar niet graag op een maandag. Maar t is nu zo. Sommige dingen kan je niet veranderen en dan maak je je daar ook beter niet druk om.

Ik kon kiezen om mijn feestje te geven vóór D-day, of op kerstmis 🙂 Dat was dus snel beslist. Gisteren dus.

Een vorkje prikken buiten de deur is ook leuk. Maar niet met zo’n grote groep. Ik wacht op een tête à tête 😂

Je wordt maar 1 keer 45.

( zou je niet zeggen he😂)

Als dessert stond er Pavlova op het menu. ( die nieuwe Kitchenaid staat daar niet voor niks) Als de taart klaar was, wilde ik er uiteraard een foto van maken. Desserten zijn zo’n dankbaar gegeven voor een foto. Én, er zat in de zetel een bloot mannenlijf, Instagram-waardig. 😂

Ik overviel hem een beetje met de vraag of hij de taart eens wilde vasthouden. Modellenwerk is hem vreemd, dus onwennig deed hij wat ik vroeg. Zonder morren. Volgende keer gaat mij dat niet meer lukken, vrees ik. 😜

De foto is geslaagd en de taart ook. Ook al zijn het “geen desserteneters” maar ze is wel volledig op.

Voor bij de koffie had ik ook nog madeleinekes gemaakt. Wat je zelf doet doe je beter.

Morgen is het echt mijn verjaardag. Voor de drie kussen blijf ik ter beschikking…

NODIG

6 eiwitten

300gr fijne suiker

1l patikrem

200cl water

200cl room

200gr suiker

Vers fruit naar keuze

Zeste van appelsien

HOE

Je klopt de eiwitten op in een keukenrobot. Daar voeg je de suiker aan toe, tot dit stevig is. Er blijven pieken staan en de massa blinkt mooi.

Dit strijk je open op 2 bakplaten, bekleed met bakpapier. Dat zet je 1 uur op 150gr C in de oven.

Ondertussen doe je de ingrediënten in de mengpot voor de slagroom. Patikrem, water, room en suiker. Ook dit laat je draaien tot dit een stevige massa is geworden.

Voor de opbouw van de taart begin je met 1 laag opgesteven eiwit, daar een laag slagroom op, de helft van je vers fruit. Een tweede laag eiwitkorst. Nog een laag slagroom en je eindigt met vers fruit.

Daarover strooi je zeste van appelsien en je kan afwerken met verse munt.

Smakelijk!2 gedachten over “Pavlovataart met fruit”

  • Hé dag Valerie. Alvast een gelukkige verjaardag. De taart ziet er goed uit. Vooral de achtergrond kan tellen. Een vraagje: waar koop je de patikrem? Ik zie dat dit een slagroomvervanger is. Groetjes. Els

    • Je kan dat kopen in de Voederhoeve in Hamme. Of ik kan dat meebrengen voor jou in t school. Kost net geen 6 euro dacht ik. Trouwens je ziet er ook goed uit zo op de vooravond van je verjaardag 😂

Geef een reactie