Bananenbrood

Bananenbrood

Marino ( mijn man dus) is op bezoek bij zijn zoon…. in Nieuw-Zeeland. ‘t Komt er dus op neer dat je eigenlijk niet verder van mekaar kunt verwijderd zijn. Ik heb het, tot het moment dat hij vertrok, een niet zo leuke gedachte gevonden, maar nu hij weg is, is dat eigenlijk wel zalig. Gemakkelijk vooral.

Een van de belangrijkste voordelen, is toch wel de afwasmachine… Nu kunnen wij dat allemaal vullen, zonder onderworpen te zijn aan zijn strenge vul-regels 🙂 OK, toegegeven, misschien krijgt hij er 2 koffietassen meer in dan ons…. Maar echt niet meer zenne.

Voor de rest verloopt alles zijn gangetje, vlotjes, en wat zeker en vast niet stilstaat, is het koken en bakken. In’ t weekend heb ik daar dan extra tijd voor en kan ik mij ook bezig houden met een mooie foto te maken van mijn gerechten.

Deze ochtend ben ik, na een leuke videochat met onze Nieuw-Zeelanders, begonnen aan een bananenbrood.

Ik kocht een mengeling van http://www.arthurandsisters.be waar ik alleen wat dingen moest aan toevoegen, maar ik verzeker jullie, dat ruikt heerlijk als het aan ‘t bakken is.

NODIG

De mengeling Spelt & chocolade

125gr yoghurt ( ik gebruikte Alpro)

2 eieren

3el olijfolie

4 rijpe bananen

HOE

Verwarm de oven op 180°C

Doe de yoghurt, eieren, olijfolie en bananen in een kom en mix deze glad met de staafmixer.

Voeg de bananenmix toe en roer goed alles door mekaar.

Giet het deeg in een ingevette cakevorm en bak 45min in de oven.

Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.

Een leuke extra, je kan de cake 5 dagen bewaren in de koelkast of zelfs invriezen.

Smakelijk!Geef een reactie