Winterse saliethee

Winterse saliethee

Mijn avondje alleen thuis, ik keek er zo naar uit. De boel de boel laten, in de zetel ploffen met een thee en er niet meer uitkomen. Hoogstens om eens naar het toilet te gaan. “Zjatten en Talloren”. Alles in de aanslag, de afstandsbediening, mijn GSM ( als de dochter uitgaat, loop je altijd het risico dat je opgebeld wordt om haar te gaan halen 🙂 ), een dekentje… De avond kan beginnen.

Ik kijk amper tv. Ofwel kijk ik Netflix ofwel series die opgenomen zijn. Maar echt tv kijken, zelden. Het nieuws, verder kom ik niet. Meestal zap ik en blijf ik zappen tot ik eindig bij NJAM. Maar in de steeds aanwezige Gert had ik gisteren geen zin. Ook in bewaarde series heb ik geen zin. Het wordt dus gewone tv.

Wat een klucht! Ik kan kiezen tussen ” Hotter than my Daughter”, “Dirty Dancing” of “Forrest Gump”. Eerlijkheidshalve moet ik hier bijvertellen dat er waarschijnlijk nog ander programma’s waren waar ik kon uit kiezen, ” Say Yes to the dress ofzo” :-), maar deze mogelijkheden spreken voor zich.

Aangezien de moeder-dochter-uitlach-TV wel door een grappige mens wordt gepresenteerd, krijgt dat niet mijn voorkeur. Ook Dirty Dancing is geen optie. Die film heb ik in de jaren 80? zo vaak gezien dat ik de tekst beter ken dan de acteurs zelf.

JaJa, she does carry the watermelon én Nobody puts baby in the corner 🙂

Dus ik kijk naar Forrest Gump. Die film heb ik ook al gezien, maar mijn oogflappen vallen toch bijna dicht, als ik in slaap val, kan ik de ontbrekende stukken wel aanvullen.

Gelukkig heb ik een gezellige thee bij mij.

Een winterse Saliethee

NODIG

1 appelsien

granaatappelpitten

een paar blaadjes Salie

1 kop warm water

HOE

Heel simpel, je doet de ingrediënten in het hete water en je laat dat even intrekken.

Ik ben altijd voorstander van veel kleur. En dat is hier zeker het geval.

Op mijn home-alone-avondje was naar bed gaan dan nog de beste optie.Geef een reactie