Deux boules de cassis…

Als kind ging in met mijn ouders en mijn zussen, een paar jaar na elkaar, naar t zuiden van Frankrijk. Nee, niet zoals je zou verwachten naar de Provence of de Côte d’Azur, maar naar de Landes. Toen wist ik totaal niet dat wij de eerder niet toeristische kant van Frankrijk opzochten. Volk was er alleszins wel. Voor wie het niet weet waar het ligt… dat is onder Bordeau, zelfs onder Arcachon, aan de Atlantische Oceaan.  Ik vertel het er graag bij, omdat ik ooit een spreekbeurt deed over die streek en toen keek de juf ook al bedenkelijk. Vooral haar probleem natuurlijk. 


Dus elk jaar voor een maand gaan kamperen. Dat was echt plezant. Onze camping lag niet aan de zee, maar aan een meer, Lac de Biscarosse, in een dorpje dat Gastes heette. Nu noemt dat nog zo natuurlijk 😊

Omdat we er elk jaar terug naartoe gingen, hadden we daar ook veel vrienden. Aangezien ons Frans nog niet veel soeps was, zochten we vooral Belgische en Nederlandse kinderen om mee te spelen. 

Op die camping was eigenlijk niet veel te zien wat infrastructuur betreft, we moesten dus inventief zijn, met hagedissen spelen, waarheid-durven en doen spelen… en zwemmen. 

Elke dag mochten we zelf een ijsje halen. Mijn oudste zus koos “deux boules de chocolat” en ik “deux boules de cassis”. Super grappig, meer konden we niet zeggen in t Frans… wij, zo fier als een pauw, met onze centjes naar dat ijsjeskraam. 

Die cassis staat nog steeds bovenaan mijn ijsjes-smaken-lijstje. 

Toen ik daarstraks voor mijn studerende dochter nog een fruitsmoothie maakt, werd ik teruggecatapulteerd naar mijn kindertijd. Wat geuren, smaken en kleuren met je doen, he! Alleen spijtig dat er toen geen m&m’s opzaten… ( die bestonden nog niet, toen waren het nog Smarties).

NODIG

2 bevroren bananen

Aardbeien

Blauwe bessen

Bevroren rood fruit

Havermelk

4 el nesquick

M&M’s

HOE

Je blendert het fruit met de melk en het nesquickpoeder. Giet het in een glas en doe de m&m’s er op als topping!

Echt fokdeblok-voer!

Smakelijk! 2 gedachten over “Deux boules de cassis…”

Geef een reactie