Afscheid van een vriend

Na 38 jaar is de caravan van mijn ouders leeggehaald en weggetrokken. Om een tweede leven te krijgen in Roemenië. 😂

Vroeger, als wij klein waren, maakten wij echt plezante vakanties. Ons mama was dan al een dikke week voor we vertrokken bezig met alles te wassen en strijken. In plaats van alles in de kast te leggen, ging het dan in de kastjes van de caravan. Ook de boodschappen werden gedaan. Nokvol.

Op die laatste schooldag, kregen we onze rapporten samen met zo’n vakantieboek van Zonnestraal. Voor onderweg in de auto.

En dan vertrokken we direct richting Frankrijk. Voor 4 weken. Zalig was dat. Heerlijke herinneringen aan mega veel vrienden, die we elk jaar terug zagen. Aan exotisch onweer, padden waar we mee speelden, waarheid-durven-doen mét jongens😊. Dat allemaal in hete temperaturen, overdag en ook s nachts.

We zijn al lang het huis uit, maar mijn ouders bleven wel naar die caravan gaan. Hij kon niet meer getrokken worden, want de chassis was onbetrouwbaar geworden. Dus werd dat een vaste camping in Nederland.

Maar nu is hij weg. Mijn zus had verdriet omdat zij er ook nog vaak heenging.

Mijn vader kan nu op reis, misschien met het vliegtuig naar Roemenië. Kan hij in zijn eigen caravan slapen 😂

Dag vriend, dag Wilk4 gedachten over “Afscheid van een vriend”

  • Gelukkig was jij snel om nog een paar foto’s te nemen . uw reactie was perfect en uwen tekst ook .

  • Ik, Eddy Jamar, ben “denk ik zeker” een goede vriend van uwen papa … heb met hem op en buiten Sanderusschool prachtige momenten beleefd. Elke maand proberen wij elkaar terug te zien en goe te “zeveren”. Vandaag heeft uwen papa mij de tekst aangaande WILK laten lezen in den Dujoo tijdens ons maandelijkse bijeenkomst. Prachtige, verzorgde en goed geschreven verhaal over jullie vriend. Als ik op het einde van de maand nog wat geld overhoud, zal ik met plezier dit overmaken aan jullie PAPA, zodat hij eens naar Roemenie kan gaan zoeken naar zijn vriend hé.

Geef een reactie