Kokosnoten 

Ik heb in heel mijn leven nog nooit geen kokosnoot zelf opengebroken. En nu wilde ik die zo graag als kommetje gebruiken om mijn Thais kokossoepje in te serveren. 

Ik had 10 kommetjes nodig, dus ik bestel 6 kokosnoten. 5 + 1 reserve. 

Op You Tube vind ik een filmpje met een man die dat toont, en wonder boven wonder, dat lukt mij aardig. 

Je maakt een gat in een van die drie ogen die je op de noot vindt en het sap komt er gewoon uit. Daarna klop je met een hamer ( of de achterkant van een zwaar mes) op de doorsnede en dat breekt gewoon open. 

Dat gat was nu net het probleem. Je kan geen soep gieten in een kommetje met een gat. Dus had ik niet genoeg kokosnoten. 

Als je in een stad woont, kan je dat waarschijnlijk nog wel vinden, maar hier in de buurt…. nee ik moest een oplossing zoeken. Ik vul dat gat op. Met look. Nog redelijk elegant, want in de soep zat look…

De soep was heerlijk, maar toegegeven, die kommetjes waren alleen tof. Voor de rest veel rommel. 

In de keuken moet je dus zeer inventief zijn… En met dat sap maakte ik kokosroomijs. ( mijn ijsmachine is een feit!) 

THAISE KOKOSSOEP

Nodig

1 el olie

1 kleine ui gesnipperd

3 tenen look

1/2 Kl komijn

1 el rode currypasta

1 Kl bruine suiker

1 l groentenbouillon

1 duim gember

1 limoengras

8 peperbolletjes

1 jalapeno 

1 groot handvol verse koriander

2 el vissaus

1 blik kokosmelk

Scampi’s naar smaak 

Bruine champignons

Sap van 1 limoen

HOE

Stoof de uien glazig. Ongeveer 5 min. Doe de look, komijn, currypasta en suiker erbij en stoof nog 1 minuut. Doe de bouillon, de gember, limoengras, peperbollekes, jalapeno, koriander en vissaus erbij. Laat dit zacht koken voor 30 minuten. Je kan dit nu zeven. 

Zet terug op het vuur en voeg de kokosmelk, champignons Limoensap toe. Op het laatste de scampi’s. 

Als De scampi’s gaar zijn kan je serveren en afwerken met koriander. 
Smakelijk! 3 gedachten over “Kokosnoten ”

Geef een reactie