De aardappel wilde echt niet meewerken…


Dit was het plan vandaag. Totaal mislukt!

Ik had het kunnen weten, ik ging normaal eerst nog boodschappen doen in Opwijk voor ik mijn dochter ging ophalen. Je raadt het al, te laat kunnen vertrekken op het werk, dan nog die stomme avondmarkt en ook nog wegenwerken waardoor ik helemaal moest rond rijden. Ik besliste dan maar om eerst mijn dochter te gaan halen en daarna de boodschappen te doen. 

Versta mij niet verkeerd, avondmarkt kan best gezellig zijn, maar als ze dat komen opstellen en je moet nog naar huis geraken, dan is dat het vreselijkste wat er is. Te vergelijken met een koers waar je moet voor wachten. En meestal aan de andere kant van t dorp heb je die koers ingehaald en sta je nog eens te wachten. ( sorry voor de wielertoeristen, maar wachten is mijn ding niet), en die seingevers zijn al helemaal om u te bescheuren. Wie wil dat nu toch doen!

Maar kom, dan maar naar de winkel waar ik niks weet staan en waar ik trouwens ook niet graag ga. Ik laat in t midden welke winkel het is maar t begint met een D en eindigt op ZE… 😂 ik weet daar niks staan en alles wat je daar koopt eet je best direct op, anders loop je risico’s… 

Overdrijven kan ik ook goed.

Alleszins, t was om direct klaar te maken dus t kwam nog goed uit. 

Ik begin met die aardappelen. Ja natuurlijk moet je zo’n bootjes overhouden. Die aardappelen moet je eerst gaar krijgen, zodat je ze kan uithollen. Mijn stoomoven will do the job. NOT!

Ik heb tot 3x die patatten ( t zijn hier al patatten Ipv aardappelen, aangezien ik, terwijl ik het schrijf, al volledig terug opgepierd ben) daar ingestoken. Geen avance. 

De derde keer had ik die minuten natuurlijk uit frustratie al veel te hoog gezet. Alez, die patatten kwamen er uit zonder pel, en vanbinnen nog steeds niet gaar. 

Tof Zenne.

Dan begint mijn molen te draaien, want we moeten wel eten en die andere ingrediënten moeten ook op ( gezien er morgen schimmel op kan staan, remember?)

Toen dacht ik aan een ander gerecht dat ik al eens had zien passeren op pinterest. Ook de max trouwens. Wilde ik ook wel eens maken. Bij deze…

En Voila dat is het dan geworden 

Ik heb de vulling van mijn aardappel in die potjes gegoten en zo in de oven gezet.

En t viel goed mee.

Zo zie je maar, in de keuken zijn het niet alleen succesnummers.

Een gin tonic met verse appelsienpartjes doet dan wonderen. 

Schol! 

( volgende week vrijdag halen we fritten)4 gedachten over “De aardappel wilde echt niet meewerken…”

Geef een reactie