Totaal onwetend

Vorige week zat ik (weeral) naar NJAM te kijken en ik zag dat Pepe van “la botte” een zalig gerecht maakte wanneer er plots familie binnenvalt in de namiddag. Ik dacht dat ik dat wel eens wilde maken dus kocht is een nieuwe pot Nutella, een Pizzadeeg en marcarpone.

Eerst en vooral moet ik jullie vertellen dat ik vroeger de grootste potten kocht die er zijn. Van 1 kg denk ik. Onze kinderen zouden dan vechten om die als eerste open te doen. Zalig ook, dat krakje dat je hoort wanneer je het deksel opendraait, dan het gouden papiertje wegscheuren ( wat trouwens nooit echt bevredigend is, omdat je het niet in een keer wegkrijgt) en als kers op de taart, als eerste je mes in die nieuwe volle pot draaien.

Vandaag was dat kleine gelukje voor mij!

En toen ik mijn dochter riep om dat te komen opeten, vertelde ze mij: “oh hoe tof, en t is juist de wereld Nutella dag!”

Straf! Ik wist van niks. 😂 ( ik moest gewoon mijn Pizzadeeg opgebruiken)

Chocopizza:

NODIG

1 Pizzadeeg

Choco

Mascarpone

Gebroken lijnzaad

Heel simpel, je bestrijkt de deeg met mascarpone en choco en bestrooit dat met het lijnzaad. Je plooit de pizza dicht en bakt hem 10 min. Op 180 Gr in de oven.

T is een klein bommeke, maar echt lekker!

Smakelijk.6 gedachten over “Totaal onwetend”

    • Geweldig ik was totaal onwetend van dit recept! Ben het niet eens met Matroos Beek hierboven het kan en moet heavier. De kers bracht me op een idee. Binnenkort ga ik iets soortgelijks proberen maar dan met echte chocolade ipv Nutella. En kan koud opeten met ijs en een warme saus met verse krieken. Krijg nu al trek an! Goesting is dat voor de goede verstaander. Ik ga zo friet bakken met veel kaas, salade, vlees, knoflooksaus en citroenmayonaise. Is ook lekker. Kapsalon noemen ze dat hier.

      • Nu ja, ik ben nogal van het lichte eten want ik verteer het moeilijk of krijg hartkloppingen. Helaas. Desalniettemin heb ik er wel zin in.

      • Je moet vooral eten waar je je goed bij voelt. Mocht ik dit elke dag eten kan je mij naar Tokio rollen. T was hem vooral te doen om de sensatie van een nieuwe pot choco opendoen he 🙂

Geef een reactie