Met de trein…

Hoe zalig is het niet om met de kerstdagen eens langs te gaan op de kerstmarkt in Brussel. Ondertussen is dat al een jaarlijkse traditie voor ons.

Maar dit jaar gingen we het eens anders aanpakken. We gaan gewoon met de trein. Ah ja, onze favoriete parking, “den 58” is niet meer en je geraakt daar toch zo moeilijk je auto kwijt.

Ons trein-avontuur begin thuis al. Die uren. Wanneer rijden die treinen? Stappen we op in Buggenhout? Dan moeten we overstappen, of rijden we naar Opwijk? Die trein stopt wel overal, maar dat is een rechtstreekse verbinding. Ok dat doen we.

Om 16u18 is de trein. We vertrekken om 16u thuis. Dat gaat precies toch trager dan normaal. Daar aan t station aangekomen, spring ik al uit de auto om onze tickets te kopen, terwijl Marino de auto parkeert. Precies 2 debielen, wij. We rijden ook eens met de trein.

Allez, toch op tijd aan het perron.

T is koud. Een geluk dat we goed ingeduffeld zijn. We stappen op, installeren ons en plots bekruipt mij zo’n gevoel van stress. De tv’kes duiden aan dat de trein zijn eerstvolgende stop “Aalst” is. 😂

Oh nee, we zitten op de verkeerde trein. Shit!

Ja ok, dan stappen we direct af in t volgende station en keren terug of zien daar wel wat we doen.

Nee, we zitten helemaal niet op de verkeerde trein. Er is niet eens een verbinding van Opwijk naar Aalst. Je moet daarvoor via Brussel denk ik zelfs. ( de treinkenners kunnen mij hier wel verbeteren indien nodig).

Goh, we gaan er dus geraken.

Tegen dat we in Brussel aankomen, krijg ik telefoon. Bla bla bla, we stappen af, lopen naar beneden en ik kan er direct geld opzetten dat we NIET in Brussel Centraal zitten. Dat station ken ik nu echt wel van vroeger en dit was het dus niet. Ik zie pijlen naar de trein voor Zaventem, Thalys,… tjonge jonge!😂 De MIDI…

Met twee (!) hebben we dus niet gezien dat we verkeerd afstappen.

Ja, ik weet dan ook nog van vroeger dat gelijk welke trein je dan neemt die stopt in Centraal station, ok is met hetzelfde ticket. Dus… en nu komt de beste… we nemen dan de trein naar Aalst. Die stopt ook in het Centraal station. 😂

Ons bezoek aan Brussel kan beginnen.

De koninklijke Sint-Hubertusgalerijen zijn prachtig versierd.

We bezoeken de grote markt. Met de Belgische kerstboom dit jaar.

Gaan toch ook even langs manneke Pis.

We wrijven eens over de arm van Everard t Serclaes voor 1 jaar geluk in de liefde…. (😍😍😍)

We drummen ons door de massa richting Beurs. We drinken in De Cirio een “half en half”. En wandelen door naar de Vismarkt.

Als we langs de grote Chinese supermarkt wandelen moet ik daar naar binnen. Onbegrijpelijk voor velen dat ik daar toch iets nodig kan hebben. 😂 Daar hebben ze kroepoek om zelf te maken. En dat wil ik proberen.

Na nog een gluhwein, eten we in onze favoriete tapasbar ( vlakbij de AB, zie eerdere blog) allemaal lekkers en drinken een lekker Rioja erbij.

We stappen terug naar het station, want onze trein terug vertrekt om 22u18. Op het grote bord staat de trein naar Dendermonde aangekondigd om 22u22. Die kleine vertraging kan ons nu echt niet meer van ons stuk brengen.

We zitten lekker warm na te genieten. De conducteur komt langs en neemt onze ticketjes…

” Ja, mevrouw, deze trein stopt niet in Opwijk”

😂😂😂😂😂

“Maar een geluk, jullie kunnen nog afstappen in Jette om dan over te stappen op de stoptrein.”

We zijn dus in Opwijk geraakt, maar dit was echt wel een blog-waardig verhaal.

Dacht ik zo bij mezelf.Geef een reactie