Topsport


Ik heb eens gelezen van een 3-sterrenchef dat koken op dat niveau topsport is.

Nee, ik wil niet beweren dat ik een 3-sterrenchef ben, maar ik voel aan mijn lijf wat hij bedoelde. Ik ben helemaal stram.

Gisteren kookte ik voor 7 personen. Niet zo spectaculair maar ik wil altijd alles zelf maken, waardoor ik dan een hele dag in de keuken sta.

Mijn menu:

Hapjes:

mosseltjes gekookt met lavas

Mango-avocado sushi met tahinsaus

Cannelloni van courgettes

Hoofdgerecht:

Mosselspiesjes met zeeduivel en gedroogde ham, paprika en pestopuree

Dessert:

Rodevruchten vegan kaastaart

Een romige chai latte
Ik was gelukkig op vrijdag al mijn boodschappen gaan doen, waardoor ik alleen nog naar de viswinkel moest en ik kon starten.

Bij het samenstellen van mijn menu wilde ik mijn volk niet het pure vegan aan aanbieden, maar ik wilde toch graag ook zelf eten. Daarom een mooie mix van 2 werelden. 😎

Ik ben begonnen met de kaastaart omdat die toch nog enkele uren in de frigo moest kunnen opstijven. Daar had je mijn eerste fout al! Ik giet die mooie paarse massa op de koek en ik zet die handel in de frigo. Ik draai mij om en dan zie ik de gesmolten kokosolie nog staan. Om te beginnen moest ik nog snel naar de winkel omdat mijn kokosolie op was. En dan vergeet ik ze nog aan die massa toe te voegen. Dus alles terug afgeschraapt van die taart, kokosolie er doorgeroerd. Even dacht mijn luie ik, ik laat dat zo, maar dan ging dat niet opstijven en dat zou op niks trekken. Maar kom, opgelost.


Daarna moest ik de mosselen koken. Shit, selder vergeten. Alleen met ui kan dat ook natuurlijk, maar mijn lavas staat daar te verwilderen in mij tuin en dat kan daar zeker ook voor dienen.

Ondertussen ben ik ook een zuurdesemstarter aan ‘t maken. Die moest ik toch snel ook verversen… de helft weggooien en nieuwe bloem erbij.


Voor de courgettecanneloni moest ik eerst vanalles prepareren. De groenten marineren, de tomatenpasta en de kaassaus maken. Ook dit viel echt in de smaak en was volledig vegan 😉

Daarna maakte ik de sushi van mango en avocado. En Voila probleem 2! Mijn sushi lukken fantastisch !

Maar voor het tahinsausje, doe ik al mijn ingrediënten in de blender. Ik duw hem op en dat maakt echt een heel vreemd geluid! Ik schrik mij een ongeluk, voor ik kan reageren, breekt dat glas ik twee en die pasta vliegt in ‘t rond. ?????

Er zat nog een lepel in de blender…..🙈🙈🙈🙈 shit

Een geluk dat bij die blender nog een plastieke, kleinere versie zat waardoor ik nu wel even verder kan, maar ik kan weer nieuw kopen! En hij was nog niet eens zo oud. AHOE

Sausje is dan toch klaargemaakt met een omwegske…

Nu was het tijd om de tafel klaar te zetten. Mijn lievelingsbloemen, Gerbera’s, kregen een centrale plaats en alles werd met goud afgewerkt. De zelfgemaakte icetea en het gepimpte water geven direct kleur.Mijn hoofdgerecht waren zeeduivelrollekes met een zongedroogde pestopuree. Een geluk dat onze gasten een half uurtje te laat waren…..​


Aangekomen!

Nu verdien ik een glas champagne, SCHOL


Leuke avond, met jullie is het altijd lachen.2 gedachten over “Topsport”

Geef een reactie