Rode paprikasoep

Op maandag werk ik later. Of alvorens iemand iets kan zeggen over mijn al dan niet werken, ik ben pas tegen 1815u thuis. 😊 En dan moet ik nog beginnen aan het eten. Ik voorzie mij daar al op dat het snel moet gaan. Zo zag ik op de blog van www.hap-en-tap.be een receptje voor een paprikasoep. Zij haalde de mosterd bij Jo Nelissen, een Spermalie hotelschoolchef…

Mijn soep was klaar en wat bleek, niemand van mijn gezin was op tijd thuis. Een geluk dat de zoon toekwam, of ik kon alleen eten.

Hij vond het lekker. Een tweede geluk dat we niet hebben gewacht op de rest. Om 22u heb ik ook geen honger meer!

NODIG

2 uien

1 prei

3 paprika’s

2 potjes rundsfond van Lacroix

1 potje chavroux natuur

Kleine tomaatjes

1 gele en 1 rode puntpaprika

P en z

Bieslook

HOE

Je stooft de ui, 2 paprika’s ( je kan ze eerst ontvellen, maar dat deed ik niet, tijdsgebrek remember?) en de prei in olijfolie. Daar giet je de fond over + 200ml water. Zodat je 1 liter hebt. Dit laat je doorkoken.

Ondertussen snij de de 3e paprika in brunoise ( blokjes).

In de tomaatjes maak je een kruisje onderaan en je laat deze 10 sec. In kokend water zakken. Als je deze er uit haalt, koel je ze onmiddellijk in koud water. Je kan deze nu heel gemakkelijk pellen. En in twee snijden.

De puntpaprika’s ontdoe je van de zaadlijsten en laat deze ook in dat zelfde water blancheren. Maak ze ook kleiner.

Je mixt de soep en breng op smaak met peper en zout

Je schept de soep in een mooi kommetjes, daarin komen de blokjes paprika, de gehalveerde ontvelde tomaatjes en de met chavroux gevulde puntpaprika’s. Bestrooi met bieslook.

Smakelijk!

De overschot kan bewaard worden in de koelkast. 😉Geef een reactie