DIY: wraps

DIY: wraps

“Wat gaan we eten?”

“Wraps, maar ik ga ze zelf maken”

“Maar mama, er zijn er nog in de berging”

Na een check weet ik dat die er inderdaad liggen en dat deze nog houdbaar zijn tot september, dus ik maak ze toch zelf. Ik zal die klaargemaakte wel gebruiken als ik terug op volle kracht moet werken.

Ik zie overal challenges, “wamoetedoen”, en ik geef gemakkelijke receptjes om je te amuseren in de keuken. Corona haalt misschien de kok in jou naar boven? 🙂

Wat je er tussen legt kan je zelf kiezen. Ik had rode ui, champignons, rucola en dun gesneden biefstuk voor mijn vleeshonden. Dat met een sausje van platte kaas vermengd met Sriracha. De gebakken aubergines moest in noodgedwongen achterwege laten, maar dat is een ander verhaal 🙂

Probeer het maar eens!

NODIG ( voor 8 tortilla’s)

230gr bloem

60ml zonnebloemolie

120ml water

1kl zout

1kl bakpoeder

HOE (ik heb van elke stap een foto genomen)

je kneedt de ingrediënten tot een deegbal
je verdeelt de deeg in 8 stukken
Je rolt de 8 delen tot een wannebe ronde tortilla 🙂
ik gebruik een doorgesneden bezemstok om te rollen, dat is veel beter hanteerbaar en ook minder zwaar
je bakt de tortilla’s in een hete pan, zonder vetstof ( pannenkoekenpan ofzo)
Als deze blaasjes zich vormen, is het tijd om te draaien
Resultaat

Smakelijk!3 gedachten over “DIY: wraps”

Geef een reactie