Eat your greens

Eat your greens

Vandaag was het zo’n dagje waarop je denkt: vanaf morgen gaan we weer aan “gezond” doen. Ik kruip dan in de keuken en begin aan de voorbereidingen van de week, want na een weekje vakantie, weet je dat het een drukke week belooft te worden. Als je dan wat aan foodprepping doet, maakt dat het leven wel wat gemakkelijker.

Ik heb al de groentjes voor morgenavond in de oven gegaard, dat bespaart me wel een uurtje. En dan heb ik misschien ook wat tijd over om mijn receptje te delen met jullie. 🙂

Terwijl ik op de oven zat te wachten… Uiteraard niet gewoon wachten 🙂 , dat zou zonde zijn van de tijd. Er zijn maar 24 uren in een dag en dat is gewoon te weinig.

Maar… mijn dochter belde me op. Ze was een weekendje aan zee gaan uitwaaien met haar vriend en nadat ze de auto had ingeladen, wilde de auto niet meer starten. Ok, mijn fout, haar auto stond nog niet mee op de bijstandsverzekering. Typisch, je zal dan altijd zien dat er iets gebeurt. Moet je weten dat ik zelf verzekeringen verkoop he 🙂

Mijn eerste telefoontje naar de bijstand was eerder bedroevend. Ze konden ons niet helpen als de betreffende nummerplaat niet geregistreerd stond. Zelfs met mijn mededeling dat ik personeel ben ( je kan nooit weten…) hielp niet. AHOE!

Maar ik werd bijna onmiddellijk teruggebeld met de boodschap dat mijn dochter wel kon geholpen worden, mits de aanpassing van de polis. Uiteraard. Maar de aanpassing kan alleen in uw kantoor. Dus chapeau voor de dame, ze deed wat ik wilde, mijn dochter helpen. De administratieve kant lossen we wel op. Ik ben namelijk zelf ” het kantoor” 🙂

De pechverhelping was er super snel en ze kon dus de baan op en nog voor de echte sneeuw thuisgeraken. Sjans.

Toen ik wist dat ze op pad was, kon ik aan het gerechtje beginnen, dat ik nu ga delen: “50 tinten groen” uit het kookboek dat ik terug eens was tegengekomen tussen mijn weinig kookboeken 🙂

“The Green Kitchen at home” van David Frenkiel en Luise Vindahl. (https://www.greenkitchenstories.com)

50 TINTEN GROEN

NODIG

3el olijfolie

1 ui, fijngehakt

2t look, fijngehakt

8 takjes verse tijm

1/2 stronk broccoli, stronk + roosjes

2 courgettes, in halve maantjes gesneden.

3el kappertjes + sap

120ml witte wijn

200gr diepvrieserwtjes

100gr spinazie

1 blik kokosmelk (400ml)

250ml groentenbouillon

zout en peper

zeste van een citroen + sap

Quinoa

Bladpeterselie

HOE

Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, look en tijm tot de ui zacht is geworden. Voeg de courgette, de kappertjes en de stronk er bij en laat 5 minuten meebakken. Giet het vocht van de kappertjes en de wijn er over. Wanneer de alcohol is verdampt voeg je de erwtjes, broccoliroosjes, spinazie, bouillon en kokosmelk er aan toe. Kruid met peper en zout en laat nu koken. Als het kookt, draai je het vuur lager en laat alles inkoken. Vergeet niet te roeren.

Haal de pan van het vuur en rasp de citroen over het geheel.

Serveer met gekookte quinoa en bestrooi met platte peterselie.

Smakelijk!Geef een reactie