Vegan pizza

Vegan pizza

Ik moet dringend een fotograaf ik huis halen. Als mijn lekker eten zou er ook nog beter uitzien op mijn blog. Ik heb wel al een paar keer een workshop foodfotografie gevolgd dus ik weet wel hoe het moet. En ik heb ook veel props en backdrops. Sjieke woorden he😊 Maar ik heb geen tijd om dat voor te bereiden en deftig licht heb ik ook niet in deze donker maanden.

T is maar zo. Jullie moeten mij geloven op mijn woord. Dit is echt lekker 😋

Als je je geroepen voelt om foto’s te nemen? Je weet mij wel te vinden he😊

NODIG

140gr boekweitmeel

35gr kokosmeel

1 el bakpoeder

2 el olijfolie

2 gekookte rode bieten

1/2 broccoli

200gr groene boontjes

2 avocado’s

150gr erwten, diepvries, ontdooid, in heet water opgewarmd

Parmezaanschilfers

Peper

Look

1 flespompoen

Zwart zout

Sesamzaadjes

Italiaanse kruiden

HOE

Verwarm je oven voor op 180gr C.

Snij de pompoen overlangs in 2 en leg deze 40 minuten in je oven. Laat afkoelen.

Laat nu de oven verder opwarmen naar 220gr C.

Mix de rode biet tot een moes. En meng deze met de bloem, bakpoeder en olijfolie tot een deeg.

Rol deze uit tussen 2 bakpapiertjes ( anders plakt dat aan je deegrol), haal het bovenste er af en leg dat dan op een bakplaat.

Bak dit gedurende 20 minuten in de oven.

Ondertussen stoom je de boontjes en de broccoli. Ik gebruik dan mijn Miele stoomoven omdat die super snel is, maar je kan ze ook koken natuurlijk. Zorg dat ze nog een beetje al dente zijn. En klaar als je deeg uit de oven komt.

Haal het vruchtvlees uit de pompoen en mix deze in je blender met de look.

Als de bodem uit de oven komt bestrijk je deze met de pompoenpuree. Daar bovenop komen de groene groenten. Bestrooi met de Italiaanse kruiden, het zwarte zout en de sesamzaadjes. Als laatste gooi je er nog wat Parmezaanse kaas over.

Smakelijk!Geef een reactie