Bank

 

Ik werk, zoals sommigen onder jullie weten, in een bankkantoor. Daar ontmoet ik veel mensen. Van alle soorten en maten. Op het pleintje voor ons kantoor staat altijd een man. Een eenzame, toch wel zielige man. 

Hij stinkt uren in de wind, rookt superveel sigaretten, vertelt mij dat hij nog geen chauffage kan opzetten want dat die mannen van het OCMW van geen “kloten” verstand hebben, hij vraagt elke dag of ik een cola wil. Die koopt hij in de nachtwinkel, waar alles pokkenduur is. Ik weiger die cola en ik zeg dan beleefd dat we zelf cola hebben. Dat hij dat niet hoeft te doen voor mij. Dat hij zijn centen beter voor zichzelf kan houden. 

Aan alle klanten vraagt hij of hij moet helpen dragen. Dat is wel een grappig mopje, want mensen komen alleen geld halen… 

Om zijn kaart op te laden van zijn elektriciteitsmeter moet hij de bus nemen naar een ander dorp. En als je hem voorbijloopt, roept hij vriendelijk “de groeten thuis hè”. 

Die man zit vandaag echt in mijn gedachten, want als ik sta te koken, staat hij daar waarschijnlijk nog! Aan de nachtwinkel is er altijd wel wat voorbijgaand publiek, waar hij ook s avonds een praatje mee kan maken. Tot hij in zijn bed kan kruipen. En morgenvroeg staat hij daar opnieuw. 

Waar maken wij ons druk over, niet? 

Ik maakte rodebietenhamburgertjes, ik hoop dat die man ook eten heeft deze avond. 

Rodebietenhamburgertjes

NODIG

2 rauwe bieten

1 blik linzen

1 pakje tofu

100 Gr havervlokken

1 zakje rucola

1 ui

1 t look

2 eieren

2 el olijfolie

P en z

HOE

Je mixt de rode bieten, de tofu, de rucola, de ui, look, eieren en olijfolie tot een zachte massa. Daarbij voeg je de linzen en havervlokken, peper en zout en dat laat je een half uurtje wellen. 

Na een half uurtje maak je een pannenkoekpannentje warm en je bakt die massa op in kleine hamburgertjes.


Als alles is opgebakken kan je dat opstapelen en je bordje afwerken met tomaat augurk en rucola. 

Ik bakte er voor mijn man nog kalfsvlees bij en dat ging mee in de hamburger. 


Iedereen content. 

Smakelijk! 1 gedachte over “Bank”

Geef een reactie