Vezelvrij dag 2

Ik had voor deze week toch wat receptjes opgezocht voor dat bewuste anti-groenten-fruit en brood dieet. Wat blijkt nu? T is dag twee en ik vind die receptjes niet terug, goed bewaard Valerie! 

Improvisatie dus… met kip. 

Ik heb mozzarella, aardappelen, pesto, hoisinsaus, …. ook veel groenten maar ja, dat mag niet…. ( toch even de pesto opgezocht, want ja, basilicumblaadjes zouden dat groenten zijn? 😊) 

Ik heb het er op gewaagd. 

NODIG:

1 volledige kipfilet

1 bolletje buffelmozzarella

2 aardappelen

Pesto ( uit een potje)

Hoisinsaus

P en z

Keukentouw

HOE:

Je snijdt de kipfilet in twee helften en dan nog eens in de lengte. Dat laat je aan een kant ongesneden, zodat je dat kan openflappen ( tof woord ).

De aardappelen snij je in schijfjes en je stoomt ze 5 minuten ( op 120gr). Als je ze gewoon kookt kan dat ook, alleen niet helemaal gaar laten worden. Ze moeten nog in de oven. 

Je verwarmt de oven op 180gr.

Je legt de gesneden mozzarella op de kip, doet er pesto op ( op de ander hoisinsaus), daar schijfjes aardappel op en je flapt (😊) de filet toe. 

Met een touwtje bind je alles bijeen. 


Je bakt de kip bruin aan alle kanten in de pan en dan leg je ze in een ovenschaal en zet nog 20 min. in de voorverwarmde oven. 

Tijdens die 20 minuten kan je de afwas al doen, of alle planten in de tuin gieten. Eventueel kan je ook al beginnen strijken. 😊

Smakelijk! 6 gedachten over “Vezelvrij dag 2”

Geef een reactie