Mexican food

Wie kent nu niet de tacochips die je kan kopen in de Kinepolis. Zo met een kaassausje en chilipepertjes erbij. Misschien lust je ze niet, maar je kent ze vast en zeker. Bij de voorstelling van de namiddag zijn ze er al, want tegen de late sessie, liggen er meer taco’s op de grond dan in de bakjes. Die arme stakkers-jobstudenten moeten dan constant de vloer vegen. 

Vroeger was ik stiekem jaloers op die meisjes en jongens die daar vakantiewerk hadden. Hoe cool was dat ook. Mijn opties lagen eerder in het plaatselijke maandverbandenfabriek of “ajuinenkot” Dat was een fabriek waar de augurken en ajuintjes werden in potten gedaan. Maar als ik dat nu zie hoe ze in de Kinepolis rondlopen met een veger en een vuilblik, besef ik maar al te goed dat dat geen haar beter is. Alleen dat vuilblik zou mij nog overtuigen, dat is er zo een met ene lange steel, ze moeten zich niet bukken. 😂

Maar om terug te komen op die chips, ik heb dat vandaag een beetje gepimpt en als avondeten klaargemaakt. Zeg maar een mooie combo van die tacochips met chili con carne. 

NODIG

250 Gr americain

1 ui

1 rode en 1 groene paprika

1 t look

Olijfolie

1 blik tomaten

1 blik mais

1 blik rode bonen

1kl cayennepeper

1kl paprikapoeder

1kl komijn ( Annick, dit mag je weglaten 😊)

Keizerbroodjes

Cheddarkaas

P en z

Zure room

Pikante pepertjes

Tortillachips

HOE

Je bakt de broodjes eerst af in de oven en laat deze afkoelen.

Je snijdt de ui, paprika’s en look in brunoise.

Deze bak je aan met olijfolie. Na een 5-tal minuutjes doe je het vlees erbij en de kruiden. Dit bak je mee. Als het vlees klaar is, doe je de tomaten en de bonen erbij en je laat nog wat doorkoken. Breng op smaak met P en z.

Als laatste meng je de mais eronder. 

Als de broodjes afgekoeld zijn, snij je het hoedje er af, en haal het brood er uit, zodat je een kommetje hebt. Daarin giet je de saus. De bedekt elk kommetje met cheddarkaas en dat gaat nog 5 minuten op 180 Gr in de oven. 

Op het bord schik je de broodjes, met nog wat extra saus, zure room, de tortillachips en de pikante pepertjes. 

Smakelijk! 1 gedachte over “Mexican food”

Geef een reactie