Courgettelicious….

Courgettelicious….

Als we op zondag niet wegmoeten kunnen we zo heerlijk lang in onze pijama blijven lopen. Wat 7e dag kijken ( lees nog wat verder slapen als het saai wordt), eventueel tegen de middag een douche nemen, een koffietje drinken, en nog een, wat serietjes bekijken ( lees nog wat verder slapen als je ogen toevallen), tegen de avond nog iets koken en terug in de zetel kruipen, nieuws kijken, sportweekend ( lees wat bloggen als het saai wordt) en dan nogwat verder niksen. Op tijd in ons bed om dan uitgerust aan de week te beginnen. 

Vandaag was het enigszins anders, want ik moest bij iemand anders koffie gaan drinken. Wat reisverhalen vertellen, gezellig. Voor de rest waren er geen verschilpunten. Hoe lui kan een mens zijn. 

Ik ben dan beginnen koken als ik thuis kwam. 

NODIG

4 courgettes

1 el groene currypasta

P en z

Varkensgebraad

Aardappeltjes

Fleur de sel

HOE

Je bakt het gebraad in de pan, tot alle kantjes dichtgeschroeid zijn. Daarna leg je het gebraad in een ovenschotel en je zet deze 30minuten in een voorverwarmde oven van 180gr. Je overgiet het vlees af en toe met het vocht van uit de schotel.              ( arroser)

Ondertussen begin je met een dunschillertje wat sliertjes te snijden van de courgette. 

De rest van de courgettes kunnen in blokjes . Deze bak je in de pan waar het vlees in gebakken werd. Op het einde doe je de curry bij de courgette en je zet dat opzij. 

De aardappeltjes kook je gaar.

Als het vlees uit de oven komt schep je de courgetteblokjes op het bord, een sneetje vlees erop en wat rauwe sliertjes courgette er bovenop. De aardappelen kunnen er gewoon bij. 

Je werkt af met wat fleur de sel. 

Je kan de aardappeltjes ook weglaten. 


Smakelijk! 

Nu ga ik misschien nog een machine was insteken. Misschien ook niet. 😊1 gedachte over “Courgettelicious….”

Geef een reactie