Kokoscurry


Gisteren postte ik een foto van dit gerecht op mijn Instagram valeriedewilde1973. Ik heb net de restjes deze middag opgegeten en omdat dat koud, de dag erna, nog steeds heel lekker is, geef ik hier toch even het recept mee.

Het recept komt uit VEGAN-het kookboek en kent zijn oorsprong in Djibuti ( 😂 ik moest toch ook even opzoeken waar dat juist lag, maar t staat wel sjiek als ik het erbij vertel)

Ik val niemand lastig met mijn Vegan-maand, maar ik heb gelogen. Mijn gezin heeft het zwaar te verduren met mij. Ze lusten echt alles wat ik maak, maar waar blijft dat vlees?

Mijn dochter vraagt nu niet aan mij: “wat eten we?” Maar ze heeft de vraagstelling lichtjes gewijzigd: “ welk vlees eten we?” 😉

Ik beloof bij deze plechtig dat ze vanaf nu bij het vegan gewoon een worst krijgen, of ballekes,… ( t zijn hier echte gehakt-liefhebbers). Ik anticipeer op een eventuele algemene staking… 😂

Als je het toch wil proberen?

NODIG

450ml passata

1 ui

1t look

250gr erwten

3 geraspte wortelen

1 blik kokosmelk

1kl komijn

1 el gemberpoeder

1 el currypoeder

500 Gr tofu

Rijst

P en z

HOE

Je bakt de tofu met de ui en de look tot het bruin begint te kleuren.

Dan giet je de kokosmelk erbij. Samen met de kruiden laat je dat wat indikken gedurende en 5 min.

Je giet de passata en alle andere groenten erin. Deze saus laat je indikken tot ze is gehalveerd. Dit alles breng je op smaak met peper en zout ( en kruiden naar wens)

Ik heb dat met rijst geserveerd.

Smakelijk!1 gedachte over “Kokoscurry”

Geef een reactie