Bloedappelsien met mozzarella en lavendel

Bloedappelsien met mozzarella en lavendel

Ik heb mijn schouder gebroken op skivakantie. En mijn ribben gekneusd. En dat is eigenlijk nog erger. Wat is dat seg! Dan besef je pas hoe vaak je je buikspieren nodig hebt. Ik kon eerst niks met mijn rechterarm, nu kan ik al een beetje mijn plan trekken.

Een geluk, want ik had zelfs hulp nodig om mij te douchen. Pffff…

Ik was dan ook compleet aangewezen op de kookkunsten van mijn man en dochter. En ik moet toegeven dat die, mits de nodige instructies, het er zeker goed hebben vanaf gebracht. 👍👍👍

Maar dat koken kan ik mij niet laten. We hadden al een feestje uitgesteld door die stomme schouder. ( sorry Portogirls) De nieuwe datum is nu ergens in juni…😊 Dus dit weekend moest gewoon doorgaan. Onze agenda laat dat verzetten niet toe. Trouwens met mijn 2 hulpkoks moest dat wel lukken.

Ik had het mij ook niet te moeilijk gemaakt. It’s all in the taste and presentation, right?

Bloedappelsien met mozzarella en lavendel-honing

NODIG

3-5 bolletjes mozzarella

2 bloedappelsienen

1,5 el honing

1 el gedroogde lavendel

1/2t look

1 el korianderzaadjes, geroosterd

Basilicumblaadjes

Zeezout

HOE

Je warmt de honing op, samen met de lavendel, look en zeezout. Roer goed door elkaar en laat afkoelen. Voeg dan de geroosterde korianderzaadjes toe.

Snij de appelsienen als volgt: Je verwijdert de boven en onderkant van de appelsien. Dan ga je met je mes langs de pel, zodat je het vruchtvlees bloot legt. Dan snij je schijfjes van 1cm dik.

Je serveert dit in een klein potje, zorg dat je de appelsien mooi schikt, daar komen de mozzarellabolletjes op. Je werkt af met de lavendelhoning en met een klein blaadje basilicum.

Smakelijk!2 gedachten over “Bloedappelsien met mozzarella en lavendel”

Geef een reactie