Springrolls 


Rijstpapier kan je vullen met gelijk wat. Je kan ze zelf vullen met kaneelappeltjes. Dat heb ik geleerd van Steffie Vertriest. Zij haalt de mosterd uiteraard ook ergens, maar de keuze van haar gerechten, in haar boek, is geslaagd. Ze zijn lekker en gemakkelijk.

Dat is ook zo met de boeken van Pascal Naessens. Ik had het wel een beetje gezien bij Pascal Naessens, maar haar laatste boek is er wel terug “Boenk” op. 

Deze twee dames inspireren mij ergens wel. Wie weet dat ik er ooit zo zal uitzien in mijn boek :-). Er zo uitzien is niet nodig, maar een eigen boek lijkt mij cool. 

Voor de Springrolls:

NODIG:

Rijstvellen

2 wortelen

1 zoete puntpaprika

5 lente-uitjes

1 mango

Scampi’s 

Sla

Chilisaus

HOE:

Eerst en vooral haal je de pellen en darmkanaal van de scampi’s. Dat darmkanaal heb je direct als je een sneetje maakt in de rug van de scampi ( of een scampi nu een rug heeft, betwijfel ik sterk, maar je weet wel waar je moet snijden)

Je kan ze met peper en zout bestrooien en opzij zetten. Je kan ze rauw verwerken, maar als je ze liever opbakt, geen probleem.

De rest van de groenten en de mango snij je in julienne. Probeer allemaal even grote staafjes te snijden.

Je legt een schone keukenhanddoek open, je vult een kom met koud water. Daarin laat je het rijstpapier zacht worden. Als het zacht is, leg je het op de handdoek, je legt alle ingrediënten er op en rolt de onderkant naar boven. Vooraleer je verder rolt, flap je de zijkanten naar binnen. En dan rol je alles verder op. 

Zo werk je alles op. 

Om te serveren snij je de gemaakte rolletjes in twee en je zet de kleuren naar boven. Want ons oog wil ook wat. 

Samen met chilisaus is dit heerlijk fingerfood. En snel klaar!

Smakelijk!

Voor de liefhebbers, scroll naar beneden en klik op volgen, je geeft je e mail in en wildfood heeft er een volger bij. Thx Geef een reactie