Aid moubarak

on

Ik weet niet wat dat betekent,want dat is iets van de Ramadam-volgers. Maar wees eerlijk. Leg maar eens uit aan een leek wat Pinksteren betekent. 

Ik weet dat eigenlijk zelf niet zo goed. Ik herinner mij vlammetjes boven het hoofd van de mensen…( je moet ni vragen wat de lessen godsdienst inhielden bij ons). Ik kan mij moeilijk voorstellen dat dat juist is. Alleszins, voor mij maakt het niet uit wat mensen geloven, wat en wie ze graag zien, ik ben meer iemand van normen en waarden. Beleefd zijn, vriendelijke, eerlijk, … iedereen die dat belangrijk vindt, is mijn vriend.

Ik weet wel ( heel recentelijk zelfs, met dank aan Maryam) dat dit het einde is van de Ramadam. Oef, denk ik dan, ze mogen terug drinken als ze dorst hebben. Want eten, dat kan je uitstellen, maar dorst, dat is hun grootste vijand.  Zou bij mij toch zo zijn. Mijn hoed af voor diegenen die dat kunnen. Dus, Aid moubarak, my friends.

Ikzelf, ik volg mijn buik, kan je zeggen. Dorst is dorst en honger is honger. Geen hogere krachten, full stop. Iedereen zijn ding, niet?

Vandaag maakte ik inktvis klaar. 

NODIG

1 grote inktvis


Ijsbergsla

Platte peterselie

2 el mirin

5 el olijfolie

1 el Limoensap

P en z

Appelkappertjes

2 el soyasaus

HOE

Je maakt eerst de inktvis schoon ( of je vraagt dat aan de visboer), en je verdeelt deze in stukken. Je kan er al viskruiden opdoen en opzij zetten. 

Je maakt de vinaigrette klaar: meng de olijfolie, P en z, mirin, Limoensap, soyasaus. 

Je snijdt de ijsbergsla in reepjes en vlak voor het serveren doe de de vinaigrette er op. Ook de appelkappertjes en de platte peterselie kunnen er pas op het einde bij. Anders wordt dat plat. 

Je bakt de inktvis in wat olijfolie en je kan serveren. 

De bloemetjes komen uit mijn tuin. Indische kers heet dat. Smakelijk! 

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. singlemominlablog schreef:

  Eid Mubarak, de zegen van de Heilige maand Ramadan die ten einde is gekomen, maar de zegen bij het offerfeest of aan het begin van de Ramadan. Christenen vasten ook, dit doen we in de tijd voor de aanvangst van Pasen. Pinksteren is het onvangst van de Heilige Geest, vandaar de vlammetjes boven het hoofd van de menigte, als symbool van de HG. ❤ 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. wildfood9 schreef:

   Wat leuk dat je dat even opfrist voor mij…. het klopt, ik herinner het mij nog vaag 👍

   Geliked door 1 persoon

   1. singlemominlablog schreef:

    Zowel de Ramadan en Pasen (hemelvaart en pinksteren) zijn bijzondere “feestelijke”dagen. Ondanks dat het van twee verschillende geloven is, is de gedachten van het vasten va beiden geloven gelijk. Dat vind ik zelf echt heel erg mooi… verschillend en toch ook weer niet….

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s