Pompoen anders


Vandaag dacht ik, oh, als de kinderen straks komen kunnen we op het terras zitten en daar op zijn minst nog aperitieven. 

Om te beginnen wilden ze allebei niet echt aperitieven want gisteren was het al een topavond geweest 😂 Eerder een waterke dus. Ten tweede koelt het ook echt snel af. Dus het terras was geen optie niet meer om half zeven. 

Geen probleem. Ik herken dat volledig, dat waterke. Zelf ook heel vaak op vrijdag, zaterdag en zondag uit geweest. Menige zaterdagen nog zat op mijn werk gezeten. Ja, wie vindt dat nu ook uit dat je op een zaterdag moet gaan werken. Deed ik dus heel lang. Tussen klanten ontvangen door, toch even over de pot gaan hangen. Maar, ik was er dan toch op zijn minst! ( ons mama zou dan zeggen: “als je ‘s avonds Grote Jan kunt uitgangen, moet je ‘s morgens ook kunnen opstaan!”)

Als ze dan hier komen, herbeleef je dat allemaal. En besef ik maar al te goed dat ik toen mensen van 43 jaar STOKOUD vond. 

Hmm

Om de boel wat te redden, zijn er dan Tupperware-potjes. Als je het zelfs op zondagavond nog niet binnenkrijgt, kan je het in een potje meenemen naar je kot. En het dan hoogstwaarschijnlijk overmorgen weggooien.


Maar dit alles neemt niet weg dat de Ovenschotel wel lekker was. Met dank aan het recept van Steffie Vertriest. 

Pompoenlasagne

NODIG 

1 el kokosolie

1 pompoen

1 grote ui

2 t look

500 Gr champignons

500 Gr kippengehakt

1 blik gepelde tomaten

1 klein blikje tomatenpuree

400 Gr mozzarella, 

2 eieren

Provençaalse kruiden

P en zout

Olijfolie

HOE

Snij de pompoen in 2 en overgiet deze met wat olijfolie. Dek dat af met aluminiumfolie en zet dat 60 minuten afgedekt in de oven op 180gr. 

Ondertussen hak je de look en ui fijn en blender de champignons fijn. In een grote pot stoof je de ui met look in de kokosolie. 

Daar doe je de gehakte champignons bij en ook het gehakt. Als dit gaat iq doe je de tomatenpuree en gepelde tomaten bij. 

De gare afgekoelde pompoen kan je afschrapen van de pel en bij de saus doen. 

Dit alles kan je afkruiden met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Meng de twee eieren eronder. En de helft van de mozzarella. 

Giet alles in een Ovenschotel en werk dat af met de rest van de mozzarella. En nog wat kruiden. 

Zet dit nog 20 minuten op 180 Gr in de oven en je kan aan tafel!

Smakelijk!Geef een reactie