Topaankoop


Dit boek van David Frenkiel en Luise Vindahl is een leuk werkboek. 

Eerst en vooral staan er mooie foto’s in, t is zo’n boek dat past op de kast in plaats van er in. Bij mij valt hij niet meer op want ik vind alle kookboeken passen op mijn kast, maar als je hem koopt, mag hij gezien worden. 

Het is een werkboek waarmee je echte aan de slag kan. Na hun inleiding waar ze over zichzelf praten, geven de de basisingrediënten mee, die je in je voorraad moet hebben. Bij mij is dat bijna volledig, maar als je niet zo zot bent als ik, weet je wel wat je moet aankopen om hun gerechten te maken. 

Hun eerste receptjes die ze meegeven zijn basissausen die je wat langer kan bewaren, zoals een lekkere tomatensaus, Hummus, Chiapudding, pompoenpuree,…. kortom hun koelkastfavorieten. ( deze heb ik al klaargemaakt voor de komende week).

Gisteren maakte ik als avondeten de

Shakshuka op een bedje van Hummus

NODIG

2el olijfolie

1 ui

3 tenen look

Chilipepertje ( naar smaak)

1 rode paprika

1/2 tl harissa

1/2 tl komijn

750 ml tomatensaus ( zelfgemaakte of passata die je kant en klaar koopt)

Z en P

4 eieren

Hummus ( ook zelfgemaakt of gekocht)

Verse bladpeterselie

Za’atar

Warme pittabroodjes

HOE

Ik maakte eerst de tomatensaus en de Hummus klaar, maar als je die koopt, ben ben je al een heel eind. 

Je snijdt de ui, de look en de paprika in kleine blokjes. Deze stoof je in een pan samen met de harissa, chili en komijn. Als de uien zacht zijn, die je de tomatensaus erbij en je brengt deze op smaak met P en z. 

Deze saus mag goed doorkoken, wel roeren zodat ze niet aanbrandt. 

Je maakt 4 kuiltjes in de ingedikte saus en breekt de eitjes daar in open. Als de eitjes gaar zijn kan je opdienen. 

Je smeert de Hummus in een kommetje en weer in het kuiltje doe je de shuksakha en een ei. Je werkt dat af met de peterselie, za’atar en P en z. 

Serveer met een pittabroodje!

Smakelijk


Ik geef nog mee dat dit boek uitsluitend vegetarische gerechten zijn. Dat betekent niet dat carnivoren dat niet moeten kopen. De groenten en schotels die er instaan kan je best combineren met vlees indien je dat wenst. 

Ik heb geen aandelen op de verkoop, dus hoeft niemand zich zorgen te maken over mijn bedoeling 😂Geef een reactie