Vegetarische Chili

fullsizeoutput_364c

Als ik op mijn planning iets vegetarisch zet, dan voorzie ik altijd voor mijn man en dochter een stuk vlees.

Ik ben niet echt een vegetariër, want ik eet wel vlees. Alleen heel weinig. Het vlees dat ik eet, moet dan zelfs bleu gebakken worden. Ik eet liefst z’n vlees, waarbij je die keuze hebt. Bij een worst, een hamburger of een blinde vink wordt dat niet gedaan, bleu.

Dat is dan weer het vlees dat ze hier bij mij het liefste eten. Iets waar ze niet moeten op bijten. Gehakt-achtigen dus. Daar ben ik niet zo zot van. Ik lach daar dan mee, want ze kunnen dat blijven eten, zelfs wanneer ze geen tanden meer hebben. Dat kan je eigenlijk opzuigen. 🙂

Vandaag was het dus weer zover. Feest!

NODIG

1 courgette

2 uien

1 groene paprika

1 rode paprika

150 gr sugar snaps, of groene boontjes

2 wortelen

2t look

3 blikken tomatenblokjes

1 blik kikkererwten

Chilipeper

p & z

verse koriander

Komijn

Kaneel

rietsuiker

1 groentenbouillonblokje

paprikapoeder

( eventueel vlees 🙂 )

HOE

Je snijdt de uien, de paprika en de courgette in brunoise en je bakt deze op in wat ghee, olijfolie of in boter.

Als deze groenten zacht worden doe je er de gehakte look bij en laat dat 1 min, meegaren.

Hier kunnen nu de boontjes, de wortelschijfjes, de tomatenblokjes en de bonen bij. Giet er 1 blik water bij en ook het bouillonblokje. Ook de kruiden doe je er al bij.

Zet nu het vuur waar zachter en laat dit gedurende een half uurtje koken.

Na een half uurtje, proef je wat er eventueel nog bij moet van kruiden.

Je kan dat zo serveren, met de gehakte koriander.

!!! ook lekker met rijst en zure room.

 

Smakelijk

 

 

 

 

 3 gedachten over “Vegetarische Chili”

Geef een reactie