vegan pizza

vegan pizza

Door de bosbranden in Australië lijkt iedereen een beetje wakker geschud. Ons klimaat is om zeep en zoals verwacht moet er eerst iets serieus gebeuren, een heel continent dat wegbrandt ofzo, om iets te ondernemen. Zo lees ik dat Microsoft niet meer klimaatneutraal wil zijn, maar zelfs klimaatnegatief. Ze willen al de schade die ze berokkend hebben in het verleden ook wegwerken…. tegen 2050! 🙂 Maar kom, beter iets dan niets.

Ik denk dat “klimaatnegatief” wel eens het woord van 2020 zou kunnen worden.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet helemaal klimaatneutraal ben, laat staan klimaatnegatief. Maar ik doe wel mijn best om mijn ecologische afdruk zo laag mogelijk te houden. Ik zit daar wel een beetje mee. Ik heb een kind op de wereld gezet en ‘t zou leuk zijn dat ook zij nog op een mooie wereld kan leven. En alle andere generaties erna ook nog, liefst.

Daarom eet ik ondertussen al meer dan een jaar vegetarisch en zelf heel vaak vegan, omdat ik er echt van overtuigd ben dat de vleesindustrie niet echt klimaatvriendelijk is. Ik wil zeker niemand met de vinger wijzen, en dus zeg ik er zeker ook bij dat wanneer je dan toch vlees eet, je gewoon moet uitkijken dat het kwaliteit is.

Ik voel mij nu efkes een moraalridder, en dat is het laatste wat ik wil zijn. Als iedereen gewoon een beetje veegt voor zijn eigen deur is de straat toch al snel wat schoner.

Doet me eraan denken dat ik eigenlijk onze oprit ne keer moet kuisen 🙂

Gisteren maakte ik een vegan pizza. En ik doe dat niet alleen omdat dat milieuvriendelijk zou zijn, dat is gewoon echt lekker! Probeer het maar eens.

NODIG

1 pompoen

100gr pistachenoten, gemixt tot poeder

200gr boekweitmeel

1el bakpoeder

1el Italiaanse kruiden

2el olijfolie

1 blik tomatenblokjes

1 gele paprika

verse spinazie

groene asperges

1 bakje champignons

Tomatenpuree, 1 blikje

HOE

Verwarm de oven voor op 220°C

Snij de pompoen in 2 en leg de twee helften op een bakplaat, met de open kant naar boven.

Zet dit 40 minuten in de oven.

Als dat klaar is haal je het vruchtvlees uit de pompoen en je mengt dat met het pistachepoeder, boekweitmeel, bakpoeder, tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en de olijfolie in een keukenmachine tot een stevige puree.

Bedek een bakplaat met een bakpapier en strijk de puree open ( ik kon 2 platen vullen)

Deze bak je 10 minuten in de oven.

Je haalt dat er uit, je strijkt er de tomatenpuree op ( ik mengde er wat water door) en je legt je favoriete topping erop.

Dit kan dan nog eens 10 minuten in de oven.

Besprenkel met olijfolie en voilà!

Smakelijk!Geef een reactie