Chinese koolrolletjes

Chinese koolrolletjes

Iedereen kent wel de heerlijke schotel en Vlaamse klassieker: Witloof in de oven. Deze maakte ik niet 😊 ( maar ik heb plechtig moeten beloven dat hij deze week zeker op het menu komt)

Nee ik maakte rolletjes van Chinese kool. Tot nu maakte ik die kool alleen in een wok, omdat ik er niet veel anders mee wist aan te vangen.

Ik maakte ze met vegetarisch gehakt, maar je kan dat echt wel vervangen door the real stuff als je dat liever lust. Alles kan en mag 😂. Receptjes zijn er om je eigen ding mee te doen. Copy paste kan iedereen.

NODIG ( voor 8 rolletjes)

1 Chinese kool

2 rode uien, fijngesnipperd

2t look, fijngesnipperd

250gr champignons, in Bruneise

400gr spinazie

500gr vegetarisch gehakt ( als je gewoon gehakt gebruikt, bak je het eerst rul voor je het kan gebruiken)

3 blikken tomatenblokjes

Kippenkruiden

Peper en zout

Aardappelen

HOE

Zet de oven op 180gr C

Haal de buitenste, grote vellen van de kool. Voor 8 rolletjes heb je er 16 nodig. Deze stoom je 2 minuten op 100gr C of blancheer ze 2 minuten in licht gezouten water. Laat ze uitlekken.

Stoof de ui met de look in olijfolie. Daar snij je het binnenste van de kool bij. Laat meestoven. Bak de champignons er ook bij en als laatste smelt je de spinazie door het mengsel.

Giet de tomatenblokjes erbij en eveneens het gehakt. Breng op smaak met kruiden naar keuze.

Leg nu op een plank 2 blaadjes van de kool, met de dikke nerf onderaan. Overlap de 2 blaadjes. Schep onderaan een lepel van je mengsel en rol de blaadjes op. Vooraleer je helemaal op het einde bent, sla je de zijkanten naar binnen en rol dan verder. Zo zijn de rolletjes aan alle kanten dicht.

Leg ze in een ovenschaal en werk ze zo verder af. Giet op het einde de rest van de saus over de rolletjes.

Strooi er Parmezaanse kaas over en zet 20 minuutjes in de oven.

Op die tijd kan je ook je patatjes koken en samen serveren.

Smakelijk!Geef een reactie