Flayosc: La Fleur de Thym

In Flayosc moet je geen honger hebben. Er zijn wel 8 of 9 restaurantjes, een traiteur, 2 pizzeria’s (die ook brengen of waar je kan afhalen), 2 warme bakkers, 2 kleine supermarktjes… kortom voor ieder wat wils.

Gisteren probeerden we La Fleur de Thym. Ontelbare keren wandelden we hier al voorbij, en telkens dacht ik, wat een tof terrasje is dat. Maar toch was er steeds wel iets anders wat onze voorkeur kreeg. Toegegeven, dit hebben we onterecht links laten liggen.

Eerst en vooral wil ik zeggen dat de inrichting volledig is vernieuwd of beter gemoderniseerd. Stijlvol aangepakt, en dat terras blijft een topper. Je zit ingesloten, onder driehoekige zeilen, beschermd van de wind. Want waaien kan het hier wel.

Dan zeggen ze hier: de Mistral duurt 3 dagen, of 6 dagen of langer. Die weten dat hier dus ook gewoon niet 😂

Op de kaart staat niet veel vegetarisch ( lees NIKS) maar wel een mooi menu, met de keuze tussen vis of vlees. Ik blijf erbij: hoe kunnen die Fransen nu zo slecht vegetarisch koken, terwijl ze alles hebben. Kennis ontbreekt hen niet en de ingrediënten toch ook niet he… maar ik ben er al aan gewend…

Een champagne met tijm wordt als huisaperitief geserveerd. Met lekkere olijfjes.

We bestelden de menu: we kozen eerst een open ravioli met Sint-Jacobsvrucht en daarna nog een hoofdgerecht met zalm en kabeljauw. Als dessert was het een granité van sabayon.

Voorafje: miniravioli met espuma van parmezaanse kaas
Open ravioli met Sint jacobsvrucht
Blanquette van zalm en kabeljauw
Granité van sabayon met yuzu

De porties zijn redelijk copieus, maar het is lekker en eerlijk. Tegen dat wij aan het dessert zijn, zit de zaak volledig vol. Dus de locals komen hier ook graag. Dat zegt veel….

Weeral eentje om te onthouden…3 gedachten over “Flayosc: La Fleur de Thym”

Geef een reactie