Een hartje op je bord


Elke keer als je naar een of ander eetfestijn moet… en met een man met politieke ambities zijn er dat bij ons wel wat… komen ze steevast rond met de tombola-envelopjes “altijd prijs”. De organisatoren weten het, iedereen die komt eten, durft eigenlijk niet anders dan te steunen. Want nu onder ons gezegd en gezwegen, voor de prijzen moet je het niet doen. Hier bij ons zitten er zowiezo spullen van de Ontex bij. Een van de grootste ondernemingen uit de streek, die ook graag spullen voor een tombola weggeven. Je mag dan van geluk spreken dat het een of andere zeep is die je wint. Diegenen die iets uit de maandverbandenafdeling winnen….

De laatste keer kreeg ik dus met mijn nummertje een gadget dat gratis bij de boter zat. Een hartjesvorm om koekjes of zo mee te vormen. 

Toen ik mijn gewone ring zocht om mijn bord te dresseren kwam ik dat hartje tegen. 

Leek me wel grappig. 

Voor dit receptje heb je niet veel nodig en het is super lekker.

Verse maatjes met boontjes

NODIG

Maatjes 

Boontjes

Lente-ui

Olijfolie

HOE

Je versnijdt de maatjes in kleinere stukjes.

De boontjes kook je gedurende 10min. Beetgaar. Je laat deze direct onder koud water afkoelen. Je snijdt ze in even grote partjes zoals je maatjes.

De lente-ui in kleine ringetjes.

Je mengt alles onder mekaar en kruid af met peper. Zout heb ik er niet bijgedaan omdat de maatjes al een zilte smaak hebben. 

Je dresseert dit op een bord en je giet er lekkere olijfolie over. 

Heerlijk! 

Smakelijk!Geef een reactie