Entrecôte met salade en bloemkoolrijst

Entrecôte met salade en bloemkoolrijst

 

fullsizeoutput_391c

Sinds de vorige horseball wedstrijd van onze dochter, stond het al vast. “Als ze terug in Limburg moet gaan spelen, boeken we een B&B of een hotelletje zodat we daar de buurt wat kunnen gaan verkennen. En ‘t was vorig weekend zover. Deze keer boekte ik niet in Genk, maar wel in Hasselt een kamer in het Hassotel, en we konden met de paardenvan weeral vertrekken. Onze dochter haar ploeg moest tegen 17u spelen, dus ‘t vertrek was chill.

Na de wedstrijd en nog wat heen en weer rijden naar ons hotel ( omdat “the girls” wilden douchen) konden we eindelijk ‘s avonds nog eens in de stad rondwandelen. Er moesten zowiezo mosselen op het menu staan voor mijn man, dus dat duurde geen 10 minuten eer we ons hadden geïnstalleerd op een terras en hadden besteld. We eten daar, het stelde niet veel voor, maar ‘t was wel eten.

We vonden het ook al lichtjes verdacht dat er zo weinig volk op dat pleintje zat, maar de ober verzekerde ons dat dat normaal was…

We vroegen de rekening en we wandelen nog even door en we komen daar achter de hoek op het volgende pleintje en wat raad je? Daar kon je op de koppen lopen, alle terrassen zaten vol, kortom dat was the place to be, duidelijk. Een geluk dat we onze koffie ( in biervorm 🙂 ) niet op dat eerste terras hadden gedronken. ‘t Spreekwoord zegt het: je komt altijd slimmer terug thuis van de markt…. Een duidelijk weetje voor de volgende keer.

Het Hassotel zelf is top top top. De kamers zijn heel mooi ingericht en er is airco! Niet onbelangrijk deze zomer. Hoe je alle lichten uitkrijgt, was ons wel een raadsel. 🙂

8B8C781E-E4FF-414B-9918-DBDA71307185

Ook het ontbijt is heel verzorgd. Ik moet toegeven, als ik “huisgemaakte granola” zie staan, ben ik helemaal verkocht. De eitjes smaakten ons.

We wilden graag gaan fietsen en we vonden in het “grote Limburgboek” dat je overal kan meenemen, dat je aan de abdijsite van Herkenrode fietsen kan huren.

Daar vertrekt een fietslus van 33,5km die je kan volgen met fietsknooppunten. Deze route wilde ik absoluut zien, want in de buurt van Bokrijk kan je door het water fietsen. Op termijn komt er ook nog op die route “fietsen in de lucht” en “fietsen onder de grond” bij. We moeten dus zeker nog eens terug.

Je rijdt langs De Wijers, een uitkijktoren, langs het kanaal, door woonwijken en door het groen. Onderweg kom je wat cafeetjes tegen en zelf eentje waar je je fiets kan laten repareren. Voor mocht dat nodig zijn, he!

fullsizeoutput_3916
Na de fietstocht haalden we onze dochter en haar paard terug op en konden we naar huis. Kijk eens hoe gelukkig ze is na haar winst!

fullsizeoutput_3917

Als avondeten maakte ik nog:

Entrecôte met salade en bloemkoolrijst ( recept op www. Ketohuis.be)

NODIG

100 gr vlees pp.

1 bloemkool

ijsbergsla reepjes

1 blik zwarte olijven

1 ajuin

2t look

2tl olijfolie

2 el ongezouten boter

rozemarijn

HOE

Doe de rauwe bloemkool in een keukenmachine en laat deze draaien tot je rijst hebt van de bloemkool. Zet opzij.

Bak het vlees in een pan aan 1 kant met olie. Als je het vlees omdraait, laat je de boter meesmelten op het vlees aan de gebakken kant. Voeg nu de look en de ui toe.

Neem het vlees uit de pan en laat het rusten. Ondertussen bak je de bloemkoolrijst in de pan met de ui en de look.

Serveer dit met de ijsbergsla, de olijfjes en het vlees.

fullsizeoutput_391c

Smakelijk!Geef een reactie