Parelcouscous met kastanjes en champignons

Parelcouscous met kastanjes en champignons

Ik had mijn maandagavond eigenlijk helemaal anders voorgesteld. Mijn vegetarische maaltijd was niet het probleem. Dat was lekker. En jullie krijgen het receptje mee.

Maar t was iets anders. Ik kom in mijn berging en ik zie dat er tussen mijn voorraadpotten iets is uitgelopen. Reden om daar eens alles van tussen te halen wat eventueel is vervallen. Ik begin de potjes en flessen te verzetten en plotseling kantelt die volledige plank en dondert alles de grond op.

De schade was beperkt, dacht ik!

De flessen olijfolie waren gered, maar 1 fles rode kookwijn, 1 fles citroensap, 1 fles oestersaus en 1 fles suikerstroop waren in duizend stukjes. Overal glas. Een degoutante smurrie waar ik eerlijk gezegd geen man over zag. Waar begin je? Zelfs mijn stofzuiger had er van.

Ik heb 3 uur gekuist. Man man man.

Ok, dat rek is nu terug up to date, maar dat kuisen was er te veel aan. 🤣

Gelukkig was de couscous een succes

Parelcouscous met kastanjes en champignons

NODIG

3 sjalotten

1 t look

200gr gekookte kastanjes

500 gr champignons

200gr parelcouscous

P en z

1 bouillonblokje ( groenten)

Verse peterselie

Verse tijm

Ricottakaas

Voor de carnivoren: spekblokjes

HOE

Je stooft de sjalotten in olijfolie. Daar doe je de kastanjes, de tijm en de look bij. Je krijgt een aanbaksel in de pan, maar zolang dat dat niet is verbrand kan je dat zeker zo laten. Dat geeft extra smaak.

Als de uien zacht zijn, doe je de champignons erbij, en het bouillonblokje. Er zal veel vocht vrij komen van de champignons, maar je kan eventueel wat water toevoegen. Het aanbaksel zal dan ook loskomen. Kruid bij met peper en zout indien nodig.

Ondertussen kook je de couscous zoals op de verpakking staat en eventueel de spekjes.

Serveer de couscous met de champignonmengeling, daar schep je een lepel ricotta op en verse peterselie.

Dit smeuïge gerecht zal iedereen bekoren.

Smakelijk!2 gedachten over “Parelcouscous met kastanjes en champignons”

Geef een reactie