Groene Shepherd’s pie

Groene Shepherd’s pie

News flash: Het is weer een tijdje geleden dat ik nog eens iets van mij liet horen, maar ik heb gewoon niks te vertellen.

Ik kook wel elke dag instagramwaardige gerechtjes maar de tijd voor een foto heb ik niet. Daar bovenop komt nog eens dat ik weer NIET ben gaan eten in een leuk restaurantje, er is weeral NIKS spannends gebeurd, ik ben weeral eens gaan wandelen en voila, sad life. 😜

Maar nu is er iets dat ik kan vertellen. Ik ben beginnen turnen. Mijn dochter lacht met dat woord, want ‘t is eigenlijk een dagelijkse workout dat ik doe. Elke dag om 7u zet ik mijn computer op en ja hoor, daar is Kristien om alles voor te doen.

Mijn wekker loopt af om 6u50, maar vandaag had ik geen zin. Dus ik duw mijn wekker af. Ik val terug in slaap en droom dat de slechtste workout die is, die je niet doet. 9 minuutjes later loopt die wekker terug af en ik schiet uit mijn bed. Ik loop naar beneden, spring in mijn sportoutfit ( ja dat is psychologisch 😉 ) en ‘k ben op tijd op mijn mat! OEF!

Ben ik goed bezig of ben ik goed bezig?

GREEN SHEPHERD’s PIE

NODIG

2el zonnebloemolie

2 uien

3t look

1fles passata

150ml groentenbouillon

2 blikken bruine linzen( uitgelekt)

3el worcestershire saus

Zout en peper

1kg aardappelen

Plantaardige melk

6el olijfolie

200gr groene kool of savooi

70gr pijnboompitten

50gr spinazie

1t look

60ml olijfolie

1/2 citroen

HOE

Maak eerst de vulling: doe de versnipperde ui in een diepe pan met de zonnebloemolie en bak deze aan. Voeg de look toe en laat even meebakken. Hier komen nu de passata, groentenbouillon en de linzen bij. Laat een 10-15 minuutjes zacht doorkoken. Steeds roeren zodat het niet aanbakt. Breng op smaak met peper en zout en de worcestershire saus.

Kook de geschilde aardappelen in zout water en maak er puree van met plantaardige melk en de olijfolie. Breng ook op smaak met peper en zout.

Bak de pijnboompitten licht bruin in een pan en doe ze in een foodprocessor ( kan ook met een mixer). Stoom de kool gedurende 3 minuutjes op 100gr C. Dit kan je doen boven je pot aardappelen in een stoommandje of in een steamer, maar als hertz niet hebt, kan je ze ook licht koken in water. Doe ze dan bij de pijnboompitten. Samen met de spinazie, 1t look, de olijfolie en peper en zout. Neem kookwater van de aardappelen om zachter te maken. Pers ook het sap van de citroen hierbij en blend tot het een zachte brij is.

Nu kan je alles opbouwen: doe de linzen in een ovenschotel, daarbovenop komt de groene laag en als laatste de aardappelen.

Werk af met peper. Smakelijk!2 gedachten over “Groene Shepherd’s pie”

Geef een reactie